Chystá podzim politická překvapení či nečekané zvraty?

26.08.2015 16:21

Zdá se, že podzim může připravit na politické scéně nejedno překvapení. Ve středu 26. srpna měl totiž v Karlových Varech v hotelu Riverside jednání šéf Úsvitu - Národní koalice Miroslav Lidinský s předsedou Řádu národa Josefem Zicklerem. „Téma jednání samozřejmě medializovat nebudu, co lze však prozradit, je, že jsme hledali společné styčné body k případné vzájemné spolupráci,“ uvedl ve středu po poledni krátce po schůzce Zickler.

Chystá podzim politická překvapení či nečekané zvraty?
Foto: mmkv.cz
Popisek: Karlovy Vary

Hnutí Řád národa, které se mohutně prosazuje prozatím nejvíce na facebooku, kde nasbíralo více než 200 tisíc fanoušků, se hlásí k politickému středu. Jak samo prezentuje na svých webových stránkách: „bez negativních postojů vůči levici nebo pravici, kdy vzorem naší politické cesty jsou hospodářské úspěchy a národní politická cesta první republiky.“

V posledních dnech na sebe upozornilo zejména otevřeným dopisem adresovaným ministru kultury Danielu Hermanovi, aby zaujal pevné stanovisko k tomu, do jaké míry je v ČR islám hrozbou či jen přeceňovaným rizikem. Tímto aktem předseda hnutí Řád národa Josef Zickler, jak vysvětlil ve svém komentáři na sociální síti, naznačuje, že je třeba se občanskou cestou domáhat plnění zákonů. Zároveň se však ohradil proti tomu, že by on a jeho hnutí stáli otevřeně proti lidem toto náboženství vyznávající.

Úsvit - Národní koalice je české politické hnutí, původně založené senátorem Tomiem Okamurou, v kterém usiloval o spojení politiků a organizací napříč politickým i kulturním spektrem a prosazení změny Ústavy k posílení přímé demokracie. V předčasných volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR konaných v říjnu 2013 hnutí získalo čtrnáct mandátů. K červenci 2015 měl poslanecký klub Úsvitu devět členů.

Předsedou této nejmenší současné parlamentní strany se stal letos počátkem srpna právě výše zmiňovaný válečný veterán Miroslav Lidinský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…