Chystá se seminář Aktivní občan. Aby lidé věděli, o čem mohou rozhodovat

03.03.2015 10:01

V rámci projektu „Vzdělávání pro udržitelný rozvoj pro jihomoravská centra EVVO“ se v březnu uskuteční kurz Aktivní občan, a to v termínech 3., 4. a 10. března 2015.

Chystá se seminář Aktivní občan. Aby lidé věděli, o čem mohou rozhodovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky

V kurzu pro poradce Aktivní občan se dozvíte, proč, kdy a jak zapojovat veřejnost do plánování a rozhodování. Získáte základní orientaci v práci s klasickými i internetovými médií pro vedení kampaní nejen vašeho centra, ale i kauz, s kterými se na vás obracejí jednotlivci či občanské iniciativy, spolky. Zorientujete se v legislativě, osvojíte si tzv. měkké dovednosti, získáte přehled o příkladech dobré praxe, kdy se vyplatilo zapojit veřejnost do přípravy strategických dokumentů či stavebních záměrů.

Cílem kurzů je zvýšení konkurenceschopnosti zejména pracovníků a pracovnic center environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty prostřednictvím vzdělávání pro udržitelný rozvoj. Úkolem kurzu je získání znalostí, informací a kompetencí v oblasti public particiation.

Lektoři

Milan Štefanec se podílí se na aktivitách NESEHNUTÍ na podporu občanských a grassroots iniciativ jak v ČR (Občanské oko), tak v zahraničí (Cesta iniciativy) a na prosazování systémových změn chránících práva občanů a jejich možnost podílet se na rozhodovacích procesech. V minulosti koordinoval vzdělávací projektČesko-Slovenská škola občanské iniciativy. Pracuje i ve skupině Zbraně, nebo lidská práva a zastupuje NESEHNUTÍ v koalicích Social Watch a Česko proti chudobě.

Martin Marek je právník a občanský aktivista. V roce 2013 byl organizátorem historicky prvního úspěšného referenda v krajském městě v České republice. Od roku 2003 je členem ekologické organizace Děti Země, kde se podílel například na kampani podporující cyklistiku ve městě Plzni, nebo kampani proti nelegálnímuKácení stromů u prodejen Lidl.

Jan Pospíšil je kavárenský umpa-lumpa a pankáčsko-kovbojský webvývojář-lempl. Žije Brno.

Hana Chalupská i na rodičkovské dovolené vede kampaň za opravdu dobrý s lidmi projednaný územní plán Brna v rámci NESEHNUTÍ, kampaň dejchejbrno za lepší vzduch ve městě s dalšími maminkami a administruje vše kolem občanského sdružení Brnění, které se primárně věnuje regulaci hazardu v Česku a sekundárně watchdogu Jiřního centea v Brně.

Místo konání kurzu

Zasedací místnost Domu ochránců přírody, Panská 9, Brno

Datum

3., 4. a 10. března 2015 vždy přibližně 9 – 16 hodin
Stravování je zdarma, pro mimobrněnské zajistíme zdarma (pokud chcete) nocleh z prvního na druhý učební den, cestovné pro osoby z Jihomoravského kraje proplatíme.
Pro pracovnice a pracovníky jihomoravských ekocenter zdarma, včetně zmíněného stravování a popř. ubytování. Každý účastník obdrží tištěné vzdělávací materiály.

Hlaste se e-mailem na adresu: petr.ledvina@veronica.cz, do přihlášky uveďte jméno, příjmení, jméno vaší organizace, e-mail, datum narození a obec vašeho trvalého bydliště. Počet míst je velmi omezen, hlaste se co nejdříve. Organizace může vyslat i více pracovníků. Bez přihlášení předem se není možné zúčastnit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…