Chystáte se za exotikou? Myslete na cestovní očkování. VZP na ně přidá klientům 1 000 Kč

08.03.2016 14:10

Omezit na minimum riziko nákazy, které může souviset s cestováním do exotických či méně vyspělých zemí, se u svých klientů rozhodla Všeobecná zdravotní pojišťovna. Vůbec poprvé proto přichází s nabídkou speciálního balíčku Cestovatel – jde o příspěvek až do výše 1 000 korun na očkování při cestách do zahraničí. Benefit pojišťovna zavedla již od 1. března, aby ti, kdo plánují vycestovat například v době letních dovolených, měli na očkování dostatek času. Některá z nich totiž vyžadují opakovanou aplikaci.

Chystáte se za exotikou? Myslete na cestovní očkování. VZP na ně přidá klientům 1 000 Kč
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova ústředí VZP v bývalém hotelu Flora

Až tisícikorunový příspěvek mohou klienti VZP čerpat na očkovací látky proti konkrétním infekčním nemocem, a to:

·         proti vzteklině

·         proti japonské encefalitidě

·         proti břišnímu tyfu

·         proti žluté zimnici

·         proti choleře.

Doposud mohli zájemci o příspěvek na vakcínu proti některé z výše uvedených chorob získat od VZP maximálně 500 korun. Pokud tuto částku vyčerpali, nemohli pak už ale ve stejném roce dostat příspěvek na jiné očkování nehrazené z veřejného zdravotního pojištění. Nově se tedy jednak příspěvek od 1. března o 500 korun zvýšil a navíc i ten, kdo využije 1 000 korun na některé z cestovních očkování, může nadále čerpat dalších 500 korun na jiné vakcíny (chřipka, žloutenka, meningokok…).

Podobně už VZP zavedla od 1. března speciální očkovací program proti klíšťové encefalitidě. U té mohou klienti získat příspěvek až 650 korun.

Základní přehled očkování, která jsou vhodná či případně dokonce povinná při cestách do různých částí světa, najdete například na stránkách Státního zdravotního ústavu. S individuálním očkovacím plánem, který bude odpovídat přímo vaší cestě, vám pak poradí lékaři v některém z očkovacích center či center cestovní medicíny.

Stejně jako u všech ostatních benefitů, i pro získání příspěvku na cestovní očkování musí být žadatel členem Klubu pevného zdraví. Na webových stránkách klubu najde i podrobné podmínky, za nichž může balíček Cestovatel využít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…