Čínská velvyslankyně navštíví Zlínský kraj

07.09.2016 17:30

Zlínský kraj poctí dvoudenní návštěvou velvyslankyně Čínské lidové republiky v ČR. Její excelence Ma Keqing do regionu přijede na základě pozvání senátora Ivo Valenty, a to spolu se svým manželem a dalším doprovodem.

Čínská velvyslankyně navštíví Zlínský kraj
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

„Spolupráci s Čínou vnímám pro Českou republiku, ale také její jednotlivé regiony, jako klíčovou. A to nejen v oblasti obchodní a podnikatelské, ale také v oblasti cestovního ruchu. Proto jsem rád, že se ze Zlínským krajem paní velvyslankyně seznámí osobně,“ uvedl senátor Ivo Valenta. 

Velvyslankyni Čínské lidové republiky na Moravě čeká pestrý program. Po oficiálním přijetí senátorem Ivo Valentou a poté hejtmanem Zlínského kraje, navštíví základní a mateřskou školu v Kašavě – tedy obci, která se stala vesnicí roku Zlínského kraje 2016. Prohlédne si také domov pro seniory v Lukově, strategickou průmyslovou zónu v Holešově a v neposlední řadě se seznámí s chovem skotu v Břestu. 

Večer se pak zúčastní oficiálního slavnostního zahájení Slováckých slavností vína a otevřených památek v Uherském Hradišti.

„Právě Slovácké slavnosti vína jsou vhodnou příležitostí k tomu, abychom zástupcům významné zahraniční ekonomiky ukázali potenciál Zlínského kraje a jeho lidové tradice. Jsem si jistý, že obdobnou akci, jakou jsou slavnosti vína, nenajdeme nikde ve světě – tudíž budou i pro paní velvyslankyni ojedinělým zážitkem a současně příjemnou zábavou,“ doplnil senátor. 

Právě v Uherském Hradišti tak bude pokračovat druhý den návštěvy paní velvyslankyně, která tak bude mít možnost se s místím folklorem a tradicemi seznámit podrobněji. Kromě účasti na největší národopisné slavnosti celého kraje hosté zavítají také do Slovácké tržnice, která během víkendu oslaví první výročí provozu. Právě zde velvyslankyni čeká v 15. hodin setkání se zástupci médií. 

Poté se paní Ma Keqing vrátí zpět do Prahy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…