Cisco: Vše pro videokonferenci za cenu lepšího PC

09.04.2014 20:40

Sada Cisco TelePresence SX10 Quick Set umožňuje vytvořit profesionální videokonferenční prostor s HD obrazem a kvalitním zvukem téměř v každé kanceláři. Všichni členové týmu tak mohou přirozeně spolupracovat, i když jsou od sebe fyzicky vzdáleni několik málo kilometrů nebo třeba přes půl světa. To vše za cenu, která byla dosud spojená pouze s levnými náhražkami.

Cisco: Vše pro videokonferenci za cenu lepšího PC
Foto: red
Popisek: Cisco

Společnost Cisco uvedla na trh šest novinek v oblasti telepresence a videokonferenčních řešení. Se setem Cisco TelePresence SX10 se stávají tyto služby skutečně dostupné pro jakoukoliv firmu. Pro ty, co s profesionální video komunikací ještě nezačali, se otevírá prostor pro výrazné úspory nákladů, vyšší efektivitu, ale také lepší vyvážení pracovního a osobního života. Videokonference mohou do budoucna zcela změnit způsob, jakým budou zaměstnanci spolupracovat v týmech. Dokonalý obraz a zvuk výrazně přibližuje prožitek z kontaktu prostřednictvím videokonference osobnímu setkání.

Průzkum publikovaný v roce 2010* ukázal, že až 73 procent uživatelů videokonferencí spatřuje v jejich používání konkurenční výhodu. Potvrzují to i zkušenosti českých firem, které potvrdil předloňský výzkum agentury GfK. Podle něj využívá nástroje pro komunikaci na dálku až 70 procent českých top manažerů, kteří oceňují zejména lepší a rychlejší komunikaci jak s kolegy, tak s obchodními partnery. Statistiky ukazují, že HD videem je vybaveno jen necelých 7 procent zasedacích místností po celém světě. Na rozdíl od levných náhražek nabízí Cisco spolehlivé a bezpečné řešení, které uživatelům nabízí mnohem lepší výsledky.

„Celá řada českých firem ještě nedávno pokládala videokonference za zbytečný luxus. Stále větší procento manažerů si ovšem uvědomuje, jak významnou úsporu času a nákladů jim může jejich použití přinést. I když jsou vzdálenosti v Česku menší než třeba v USA, i přesun po rozkopané dálnici D1 může znamenat ztrátu času, který by šlo využít mnohem efektivněji,“ říká Jan Račanský, specialista společnosti Cisco.

Výkon i cena bez kompromisů

Základem nové nabídky společnosti Cisco nabízejí vhodné řešení zejména pro střední a menší firmy, Cisco TelePresence SX10 Quick Set umožní proměnit během deseti minut libovolný HD displej či televizi v součást videokonferenčního řešení a to s investicí, která nepřesahuje cenu lépe vybaveného PC. Uživatelé přitom mohou využívat všech výhod, které specializovaná technologie Cisco nabízí – kvalitní obraz i zvuk, pokročilé funkce sdílení, spolehlivost a bezpečnost.

Řada Cisco TelePresence® MX se rozšiřuje o tři integrované systémy s podporou HD videa a kodeku H.265 umožňujícího zaručit vysokou podporu obrazu i zvuku při poloviční šířce pásma než doposud. Druhá generace systému Cisco TelePresence® MX200 najde uplatnění zejména v menších místnostech. Velkou výhodou tohoto modelu je kromě dostupné ceny i velmi snadná instalace – vše lze začít využívat doslova během pár minut od vybalení z krabice. Systémy Cisco TelePresence® MX700 a MX800 pokryjí nároky v místnostech střední a větší velikosti, a umožní nejen osobní propojení, ale i spolupráci větších týmů.

Pro nejnáročnější zákazníky je k dispozici Cisco TelePresence SX80. S jeho pomocí mohou zejména systémoví integrátoři připravit videokonferenční řešení na míru téměř do jakékoli místnosti. Toto zařízení lze kombinovat s několika typy kamer a propojit se systémy MX700 i MX800. Do celého kompletu je možné zahrnout až tři obrazovky. I v tomto případě mohou uživatelé těžit z podpory kodeku H.265, a tedy lepší kvality přenosu při menších nárocích na rychlost připojení.

Technologie v pozadí

Protože každý přenos může být jen tak kvalitní, jak kvalitní je jejich zdroj. Proto společnost Cisco vystavěla svoje videokonferenční systémy na stavebních kamenech, které zaručují nejvyšší dostupnou kvalitu obrazu i zvuku. Cisco TelePresence Precision 60 je jedna z nejlepších kamer v současné době dostupných na trhu. Dokáže snímat obraz ve FullHD rozlišení při 60 snímcích za sekundu, skvěle si poradí i za horších světelných podmínek a nabídne široký rozsah zoomu (20x).

Ve větších místnostech pak najde uplatnění Cisco TelePresence SpeakerTrack 60 využívající dvojici kamer Precision 60, s jejichž pomocí dokáže systém ve větších místnostech automaticky identifikovat toho, kdo právě mluví a zaměřit na něj obraz. Inteligentní technologie využívající detekci obličeje a hlasovou triangulaci dokonce umožňuje sledovat mluvčího i v případě, kdy se pohybuje po místnosti, stejně jako rychle přepnout na toho, kdo přebere slovo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…