Cisco: Wi-Fi síť na letošním Mobile World Congress lámala rekordy

14.03.2014 21:27

Společnost Cisco poskytla pro veletrhu Mobile World Congress 2014 ve spolupráci s kongresovým centrem Fira de Barcelona a asociací GSMA jednu z vůbec celosvětově největších Wi-Fi sítí. Během čtyřdenního kongresu se do vysokorychlostní sítě připojilo téměř 81 000 zařízení a bylo přeneseno 19,1 terabajtů dat.

Cisco: Wi-Fi síť na letošním Mobile World Congress lámala rekordy
Foto: red
Popisek: Cisco

Volný přístup k Wi-fi připojení využilo téměř 80 000 účastníků. Předběžná analýza neobyčejně velkého objemu přenesených dat odhalila 300% meziroční nárůst internetového provozu. Zvýšení provozu odráží vyšší výkon, spolehlivost a vysokou hustotu Wi-fi připojení společnosti Cisco.

Návštěvníci i vystavovatelé využili Wi-fi připojení především k pracovním účelům a udržení kontaktu se sociálními sítěmi. 33 % přenesených dat bylo využito pro zabezpečená připojení v oblasti byznysu - tedy služby jako e-mail. Následovalo prohlížení internetu, Skype, služby společnosti Google nebo Facebook.

Zajímavé údaje:

  • K internetu se připojilo 80 800 zařízení, tedy dvakrát více než v roce 2013,
  • Už první den, v 10 hodin dopoledne, převýšilo množství připojení celkový počet připojení uskutečněných na kongresu MWC 2013
  • 1,2 Gb/s byl nejvyšší dosažený průtok dat,
  • Bylo přeneseno 19,1 terabajtů dat
  • Poměr mezi 5 GHz a 2 GHz připojením činil 58 % ku 42 %, je tak patrný nárůst množství přístrojů podporujících 5 GHz připojení
  • V pondělí 24. 2. bylo přes jediný přístupový bod odesláno a přijato celkem 280 GB dat

Cisco pokrylo Wi-Fi sítí 240 000 m2 v osmi výstavních halách kongresového centra Fira Gran Via. Vysoký výkon ukazuje, že kvalitní Wi-fi připojení může doplňovat mobilní služby i v těch nejkomplikovanějších prostředích.

Poskytnutí kvalitního Wi-fi připojení v místě tak rozlehlém jako je kongresové centrum Fira vyžadovalo precizní přípravu, plánování, monitoring a management. Cisco spolupracovalo s kongresovým centrem Fira již měsíc před samotnou akcí, aby vše probíhalo během 4denního kongresu bez komplikací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…