Cisco a iRobot představují nového videorobota pro podnikovou spolupráci

20.06.2013 17:48

iRobot Ava 500 je nové mobilní TelePresenční řešení pro firmy.

Cisco a iRobot představují nového videorobota pro podnikovou spolupráci
Foto: red
Popisek: Cisco

Společnosti Cisco a iRobot představily mobilního videokonferenčního robota pro vzdálenou spolupráci iRobot Ava 500. Revoluční řešení propojuje technologie iRobot, které využívá i americká armáda pro lokalizaci a zneškodnění výbušných zařízení, s technologiemi Cisco pro videokonference a spolupráci. Tímto spojením mají firmy možnost využívat telekonference s vysoce kvalitním videem nejen v dedikovaných TelePresenčních místnostech, ale téměř kdekoliv.

iRobot Ava 500 je vybaven nejnovějšími technologiemi pro robotickou navigaci a pohyb, které mapují své okolí tak, aby se robot mohl sám inteligentně a bezpečně pohybovat v rušném prostředí, jako jsou kanceláře, výrobní haly, nebo laboratoře. To vše, aniž by způsoboval kolize s lidmi, nebo ostatním vybavením. Mobilní robotická platforma iRobot se již v současné době využívá v některých nemocnicích, kde je součástí telemedicínských řešení.

Pro iRobot Ava 500 bylo využito videokonferenční řešení Cisco TelePresence EX60 a řešení pro bezdrátovou komunikaci, přístupový bod Cisco Aironet 1600. Ty společně umožňují přenos HD videa a audia i vysoký stupeň zabezpečení přenosu dat.

Uživatel může ovládat iRobot Ava 500 pomocí rozhraní, kde zvolí místo, na které se má robot přesunout, případně může zvolit i přímo člověka, se kterým chce komunikovat. Po té, co je zadáno umístění nebo bod zájmu, aktivuje se robot, který je právě k dispozici a sám se dopraví na určené místo. Cesta na zvolené místo může být privátní, kdy není uživatel na obrazovce vidět, nebo veřejná, kdy se uživatel zobrazí na obrazovce a může se i zastavit k neformální konverzaci s kolegy na chodbě. Po ukončení spojení se iRobot Ava 500 vrátí zpět do své dokovací stanice k dobití baterií. Autonomní navigace, kterou řešení iRobot Ava 500 disponuje, znamená, že se uživatel nemusí věnovat řízení, ale může se plně soustředit na jednání.

iRobot Ava 500 bude dostupný začátkem roku 2014 u vybraných distributorů a partnerů společnosti Cisco.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…