Článek, který otiskl deník Právo, je dalším z útoků na dobré jméno Hospodářské komory ČR

18.05.2013 11:50 | Zprávy

Reakce HK ČR na článek otištěný dne 18. května 2013 v deníku Právo

Článek, který otiskl deník Právo, je dalším z útoků na dobré jméno Hospodářské komory ČR
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

HK ČR již před téměř rokem zjistila závažné chyby tehdejšího vedení úřadu HK ČR, což vedlo následně k odvolání tohoto vedení úřadu. Ve snaze zjistit co nejrychleji rozsah problému si zadalo představenstvo HK ČR forenzní šetření týkající se hospodaření HK ČR v předchozích letech, a to jako vnitřní podklad pro představenstvo při řešení této situace. Na základě výstupů z tohoto šetření i z vlastních šetření představenstvo HK ČR uložilo novému vedení úřadu HK ČR přepracovat některá vnitřní pravidla (což se následně stalo), a zajistit doložení některých plnění od dodavatelů nebo vrácení vyplacených peněz, a to i formou žalob. Následně se HK ČR podrobila auditu, jehož závěr je, že účetnictví HKČR za rok 2012 je v pořádku a v souladu se zákony ČR. Je zvláštní, že se tento rok starý problém dostává do pozornosti médií nyní, kdy zbývá do sněmu komory pár týdnů, aniž by v posledních měsících kromě uvedených kroků k nápravě HK ČR bylo v této věci něco nového. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komora.cz

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Zástupci úřadu jednali v Bratislavě s kolegy z Protimonopolného úradu SR

7:44 ÚOHS: Zástupci úřadu jednali v Bratislavě s kolegy z Protimonopolného úradu SR

V tomto týdnu proběhlo pravidelné koordinační jednání mezi českým a slovenským soutěžním úřadem.