Člověk v tísni otevřel sbírkové konto na pomoc obětem násilí na Ukrajině

21.02.2014 19:05

V reakci na velké počty raněných a potřeby na místě otevřel Člověk v tísni sbírkové konto Pomoc Ukrajině. Cílem je shromáždit finanční prostředky, které budou použity na pomoc obětem násilí na Majdanu a jejich rodinám.

Člověk v tísni otevřel sbírkové konto na pomoc obětem násilí na Ukrajině
Foto: clovekvtisni.cz
Popisek: Člověk v tísni - logo

„Potřeba okamžité humanitární pomoci se bude odvíjet od uklidnění situace v Kyjevě, ve které všichni po podpisu dohody o příměří doufáme. Přesto v nejbližších dnech může být akutní humanitární pomoc nadále třeba,“ řekl Šimon Pánek, ředitel společnosti Člověk v tísni.

Sbírka Pomoc Ukrajině 93209320/0300

DMS SOSUKRAJINA na číslo 87777

„Největší potřeby však vidíme ve středně a dlouhodobé pomoci obětem násilí v Kyjevě. Předpokládáme, že půjde ve vybraných případech zejména o léčebné výlohy, následnou péči, rehabilitaci a další služby, které mohou být potřebné pro návrat lidí z Majdanu do běžného života. Předpokládáme, že podporu budou potřebovat i některé rodiny těch, kteří během protestů přišli o život,“ dodal Pánek.

Sbírkové konto je otevřeno všem, kteří chtějí vyjádřit svoji solidaritu a podpořit oběti protestů. Kromě individuálních dárců vzniká i celá řada iniciativ, například benefičních koncertů, které chtějí lidé vyjádřit svoji podporu a finančně přispět na pomoc. Zároveň již několik dní běží i sbírka Ukrajinské iniciativy v ČR a Ukrajinské tradice v ČR.

Člověk v tísni situaci na Ukrajině působí dlouhodobě zvláště v krymské oblasti. V lednu bylo z klubu přátel Člověka v tísni uvolněno 500 tisíc na pomoc Ukrajině na lékařskou a právní pomoc obětem násilných střetů. Dalších 500 tisíc daroval Magistrát hlavního města Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…