Festival Colours of Ostrava je jednou z prvních akcí v Moravskoslezském kraji, na kterém lidé mohli ochutnat novou plnější a více hořkou Ryze Hořkou 12 s výrazným chmelovým aroma. „Těší mne, že lidem zachutnala , každé třetí načepované pivo je právě Ryze hořká 12,“ sdělil marketingový manažer Radegastu Miroslav Peichl. „Je to naprosto výjimečné. Na jiných festivalech a akcích tvoří ležáky jen kolem 10-15 % prodaných objemů,“ dodal Miroslav Peichl.
Novinkou byla pro návštěvníky unikátní moravská hospoda Radegast Pub s jedinečnou pivní atmosférou. Interiér hospody umístěné v objektu jedné z bývalých hal Dolní oblasti Vítkovice se nesl v pivním a regionálním duchu. Na výzdobu bylo použito 1250 kg čerstvých chmelových rostlin a 150 kg sladu. Hořké pivo Radegast se čepovalo do skla a návštěvníci měli možnost si vychutnat tradiční regionální jídla. Jejím zásadním přínosem je, že kulturu v konzumace piva a jídla posunuje výše, než je u festivalů běžné. Kromě toho v Radegast Pubu vedli obchodní sládci Radegastu i Školu čepování, kterou během festivalu absolvovalo 800 návštěvníků.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva