Costa Coffee spolupracuje s čerpacími stanicemi Shell

07.09.2015 10:05

Kavárenský řetězec Costa Coffee Česká republika zahájil spolupráci se společností Shell Czech Republic a spustil projekt Costa Express. Na všech dálničních čerpacích stanicích Shell po celé České republice nyní mohou zákazníci využít samoobslužný Costa Express kávovar, který připravuje kvalitní čerstvou kávu.

Costa Coffee spolupracuje s čerpacími stanicemi Shell
Foto: costa-coffee.cz
Popisek: Costa Coffee - logo

„Přemýšleli jsme nad další alternativou, jak českým zákazníkům naši kávu více přiblížit, než jen tou, že budeme otevírat nové kavárny. Nabízela se nám možnost spolupráce s čerpacími stanicemi prostřednictvím konceptu Costa Express, který již funguje ve Velké Británii,“ vysvětluje Eva Kulhánková, marketingová manažerka Costa Coffee. „První čerpací stanice Shell se samoobslužným kávovarem byla na Evropské ulici na Praze 6. Protože se nám její provoz a dalších pěti čerpacích stanic, na kterých byl projekt od loňského roku spuštěný, osvědčil, rozhodli jsme se v této spolupráci pokračovat a ještě ji rozšířit.“

Chytrý kávovar Costa Express připravuje kvalitní kávu jako v kavárnách Costa Coffee, neboť používá totožné ingredience jako baristé kaváren Costa Coffee po celém světě - tedy kvalitní kávovou směs Mocha Italia a čerstvé mléko. Nápoj je vždy čerstvý, neboť káva je mletá těsně před přípravou nápoje a díky těmto ingrediencím velmi chutná. Costa Express nabízí ty nejlepší a nejoblíbenější nápoje, jakými jsou espresso, cappuccino, café latte (možné také s příchutí vanilky) a americano (s mlékem či bez něj) a navíc také čokočíno, do něhož si můžete přidat karamelový sirup.

Ve Velké Británii v současnosti funguje přibližně 3 500 kávovarů Costa Express. Tuto koncepci přebírají i ostatní státy, a to nejen v rámci Evropy.

„Od začátku spuštění projektu máme vesměs pozitivní reakce. Mnoho Čechů zná kávovary Costa Express ze zahraničí, a proto tuto možnost uvítali s nadšením. Navíc jsme díky Costa Express zase blíže našim zákazníkům, protože jsme i na místech, kde kavárny Costa Coffee nejsou. Lidé tudíž nemusejí cestovat za svou oblíbenou kávou tak daleko. Do konce srpna bylo nainstalováno 25 nových kávovarů. V současné době je celkový počet 33 kávovarů na 31 čerpacích stanicích Shell, neboť na vytížených stanicích jsou umístěné kávovary dva. Do konce letošního roku se pak celkový počet kávovarů v České republice navýší na 38,“ dodává marketingová manažerka Costa Coffee.

Ceník jednotlivých nápojů:

• Espresso: 42 Kč (velikost primo)
• Cappuccino: 49 Kč (primo) a 59 Kč (medio)
• Café latte: 49 Kč (primo) a 59 Kč (medio)
• Americano (s mlékem či bez něj): 49 Kč (primo) a 59 Kč (medio)
• Čokočíno (možno přidat karamelový sirup zdarma): 49 Kč (primo) a 59 Kč (medio)
• Příchutě do kávy – karamel a vanilka: zdarma

Více o Costa Express:

Costa Express má moderní a snadné ovládání pomocí plnohodnotné dotykové obrazovky, která umožňuje rychlý výběr nápoje. Díky špičkové technologii stroj dokáže analyzovat a vyhodnocovat data a přenášet je na dálku. Zároveň informuje o zásobách, doplňování, čištění a možných poruchách.

Více o Costa Coffee ČR:

Kavárny Costa Coffee provozuje v České republice společnost Best Coffee, s.r.o. Mezinárodní řetězec kaváren v italském stylu otevřel svoji první pobočku v ČR v listopadu 2008 v pražském obchodním centru Flora. V roce 2011 se ve Velké Británii otevřela 1000. kavárna a řetězec oslavil 40. narozeniny. Značka expanduje i v Čechách, kde má v současnosti 30 poboček. Ty najdete nejen v Praze, ale např. v Ostravě, Pardubicích, Plzni nebo Liberci. V tomto roce se společnost Best Coffee, s.r.o. chystá otevřít další kavárny. Více informací naleznete ZDE.

Více o Shell Czech Republic a.s.:

Společnost Shell Czech Republic a.s. zastupuje obchodní zájmy Skupiny Shell v České republice. Provozuje rozsáhlou síť čerpacích stanic, provozuje systém palivových karet euroShell a plní letadla leteckým palivem na nejvýznamnějších českých letištích. Více informací naleznete ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…