Cyklistický tým Moravskoslezského kraje věnoval patronce šeky v hodnotě šedesát tisíc korun

21.09.2016 15:14

Samotná jízda cyklotýmů Metrostav handy cyklo maraton 2016 už sice skončila, doprovodné aktivity projektu však pokračují. Osmičlenný cyklistický tým Moravskoslezského kraje ujel v srpnu napříč republikou 2222 km kilometrů za 74 hodin a 11 minuta podpořil svou patronku, sedmnáctiletou Anetu Herákovou, která v době konání cyklomaratonu rehabilitovala po těžkém úrazu v Chuchelné.

Cyklistický tým Moravskoslezského kraje věnoval patronce šeky v hodnotě šedesát tisíc korun
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Smyslem závodu, kterého se tým krajského úřadu účastnil podruhé, je ukázat, že nehendikepovaní a hendikepovaní mohou společně tvořit jeden fungující tým, který má šanci obstát i v podmínkách extrémního závodu. V krajském týmu jel letos také  handbiker Antonín Hora, který je sám o sobě velkou motivací pro jedince krátce po úrazu či nemoci, protože se stal aktivním sportovcem i přes to, že se ocitl na vozíku,“ říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Anetě, která studuje Střední školu hotelnictví a služeb a Vyšší odbornou školu v Opavě, předal šek na 40 tisíc korun. Tuto částku pro ni lidé „vyjezdili“ v rámci benefiční akce na stacionárních kolech v Trojhalí Karolina. „Kilometry, které lidé na kolech našlapali, pak Moravskoslezský kraj proměnily v peníze pro Anetu. Věřím, že náš dar využije smysluplně a že jí pomůže ve startu do samostatného života,“ dodává hejtman Miroslav Novák.

Další šek v hodnotě 20 tisíc korun předal Anetě Herákové ředitel krajského úřadu Tomáš Kotyza, který byl kapitánem krajského cyklotýmu. „Náš cyklistický tým se také rozhodl přispět na dobrou věc a složil se, aby mohl Anetě i touto formou poděkovat za její fandění v závodu a také ji podpořit v jejím boji s hendikepem, se kterým se teprve učí žít. Věřím, že ho úspěšně překoná, stejně jako lidé, kteří v závodu jeli,“ věří ředitel krajského úřadu Tomáš Kotyza.

Tento týden čeká Anetu ještě zážitkový víkend s členy cyklotýmu v Doksech u Máchova jezera, kde se setká s patrony ostatních týmů. Připraveny jsou soutěže, setkání se zajímavými lidmi i zábavný doprovodný program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec