Czech Business Council se stal členem Dubajské hospodářské komory

07.05.2015 10:50

Česká republika a její exportéři mají na Arabském poloostrově nebývalé renomé. Český export za uplynulá období atakoval částku téměř 800 milionů dolarů. Lví podíl má na pozici českých firem v regionu i respektovaná podnikatelská platforma Czech Business Council (CBC), která se stala novým členem Dubajské hospodářské komory.

Czech Business Council se stal členem Dubajské hospodářské komory
Foto: CBC
Popisek: Czech Business Council (CBC)

České republice se na Blízkém východě podařil doslova husarský kousek. Žádné ze zemí střední a východní Evropy se totiž vstoupit do místní komory ještě nepovedlo. „Jedná se o výsledek soustavné a téměř roční práce představenstva CBC se zásadním přispěním velvyslance ČR v SAE Alexandra Sporýše. Dlouhodobě vnímáme, že české firmy jsou v hledáčku Spojených arabských emirátů a s blížícím se veletrhem EXPO v roce 2020 chceme i my nadále a proaktivně přispívat k rozvoji vzájemných obchodních vztahů. S tímto záměrem jsme ostatně do Dubajské komory vstupovali,” komentuje Pavel Foubik, prezident CBC.

Náklonnost Emirátů vůči českým podnikům a Česku obecně ostatně akcentoval i emirátský ministr ekonomiky J.E. Sultan Al Mansouri, a to při návštěvě dubajské podnikatelské delegace v Praze dne 22. dubna, kterou osobně vedl. Právě při příležitosti dubajské mise v ČR došlo k oficiálnímu předání licence člena Dubajské hospodářské komory za strany jejího prezidenta J.E. Hamada Buamima prezidentovi CBC Pavlu Foubíkovi.

Obchodní spolupráce mezi SAE a Českem je ukotvena na stabilních základech a nevychází pouze z emirátského ropného bohatství. Kooperace dlouhodobě probíhá na poli cestovního ruchu, realit anebo profesních oborů. Dubaj může být pro řadu českých firem rovněž vstupní bránou na třetí trhy jako je především Indie, Čína a Asie celkově, včetně Afriky i Austrálie. “V regionu, kde naše členské firmy působí, je role ekonomické diplomacie a podpory ze strany veřejných zástupců ČR včetně jejího prezidenta nezastupitelná. Velmi si vážíme toho, že za podpory MZV, MPO a dalších institucí a agentur se nám, myslím, podařilo, že Česká republika je Spojenými arabskými emiráty považována za strategického obchodního partnera,” uzavírá prezident CBC Foubík.

Czech Business Council (CBC) byl v Dubaji, SAE oficiálně založen dne 29. května 2014, a to za podpory Velvyslanectví ČR ve Spojených arabských emirátech a proexportní agentury CzechTrade. Jedná se o asociaci českých podnikatelů aktivně působících v SAE, která je plnohodnotným členem Dubajské hospodářské komory. Cílem CBC je vytvořit platformu a zázemi pro setkávání českých podniků aktivních nejen v Dubaji a společně s tím podpořit i ty firmy, které o vstupu na místní trh teprve uvažují. CBC aktivně přispívá k rozvoji vzájemných obchodních, kulturních a ekonomických vztahů, a ke zvyšování povědomí o České republice a jejích exportérů v regionu. www.cbcdubai.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…