Czech Digital Group zahajuje HD vysílání Prima COOL a Óčko Expres v Regionální síti 12

08.09.2013 12:28

Společnost Czech Digital Group (CDG) zahajuje vysílání Regionální sítě 12, která je dostupná v Praze a blízkém okolí na kanále 47. Diváci si mohou nově nadalit Prima COOL v HD.

Czech Digital Group zahajuje HD vysílání Prima COOL a Óčko Expres v Regionální síti 12
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ovládání od televize

„V současné době evidujeme velký zájem ze strany našich zákazníků přinášet svým divákům vysílání programů v HD rozlišení. Vzhledem k tomu, že naše stávající celoplošné vysílací sítě již nedisponují kapacitou pro umístění HD programů, rozhodli jsme se umožnit vysílání ve vysokém rozlišení alespoň prostřednictvím nové Regionální sítě 12, která je dostupná divákům v Praze a okolí. Věříme, že v blízké budoucnosti bude otevřena otázka kmitočtů DVB-T2, prostřednictvím kterých bude možné přinášet programy ve vysokém rozlišení a další nové služby v celé České republice,“ říká Martin Gebauer, člen představenstva společnosti CDG.

„Jsme rádi, že díky nové Regionální síti 12 můžeme divákům zprostředkovat lepší zážitek ze sledování Prima COOL. Jsem přesvědčený, že to uvítají především sportovní fanoušci, kteří pravidelně sledují UEFA Ligu mistrů. Tuto sezónu jim ji přineseme poprvé v nativním HD,“ říká Martin Konrád, generální ředitel FTV Prima.

Prima COOL vysílá UEFA Ligu mistrů vždy v úterý a ve čtvrtek od 20.15 hod. Program COOLu nově mimo jiné doplní každé pondělí od 21.50 hod. i zábavná show Partička, která se na Prima COOL přestěhovala z kanálu Prima.

Jak naladíte nové programy:

Zahájení vysílání nových programů v Regionální síti 12 může od diváků vyžadovat aktivaci ladění programů na jejich set-top-boxech či TV přijímačích vybavených DVB-T tunerem v těch případech, kdy si nový program přijímač nenaladí automaticky sám. Pro tento případ doporučujeme následující postup:

  • Vyberte v ovládacím menu přijímače (někdy označeném jako „set up“) záložku „ladění“ (tuning).
  • Vyberte možnost ručního ladění (manual tuning).
  • Nastavte přijímaný kanál 47 Regionální sítě 12 a potvrďte tuto volbu (OK – enter).
  • Nový program by se měl během několika vteřin v seznamu programů objevit.
  • V případě, že se nový program neobjeví, lze v záložce „ladění“ (tuning) zvolit možnost automatického ladění (automatic tuning); tato volba zajistí kompletní opětovné naladění všech TV programů v dostupných multiplexech.
  • Programy v HD rozlišení je možné přijímat prostřednictvím DVB-T televizních přijímačů a set-top-boxů s podporou standardu MPEG-4.

Více informací, jak lze naladit Regionální síť 12 naleznete na www.digistranky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…