Czech Tourism: Čínské turisty má do Česka přilákat přímé letecké spojení a filmy

15.06.2014 17:42

O posílení příjezdového cestovního ruchu do České republiky rokovali představitelé Číny s ministerstvem pro místní rozvoj a agenturou CzechTourism. Hlavními tématy návštěvy bylo přímé letecké spojení, filmový turismus či masivní propagace na internetu.

Czech Tourism: Čínské turisty má do Česka přilákat přímé letecké spojení a filmy
Foto: red
Popisek: Czech Tourism

Zlepšení spolupráce s Českou republikou v oblasti cestovního ruchu bylo důvodem návštěvy čínské delegace v čele se Šao Čchi-wejem, předsedou Čínské národní správy pro cestovní ruch (CNTA). Ten zdůraznil, že Českou republiku vnímá jako atraktivní destinaci s vysokým turistickým potenciálem pro čínské turisty.

 Delegace složená z vysokých úředníků CNTA a ředitelů tří největších čínských cestovních kanceláří projednávala zintenzivnění spolupráce s představiteli MMR, zástupci agentury CzechTourism i dalšími českými subjekty.

 Při jednání s ministryní Mgr. Věrou Jourovou předseda Šao zdůraznil, že mezi základní podmínky pro zatraktivnění destinace patří zavedení přímého leteckého spojení a masivní marketing ČR v Číně. Kromě toho zmínil možnost exportu českých seriálů a filmů do Číny, což by dále zvýšilo povědomí o destinaci. Delegace nabídla i možnost propagace přímo na webových stránkách CNTA.

 Navíc Šao pozval českou stranu k účasti na podzimním veletrhu CITM Šanghaj, který CNTA organizuje, a v rámci něho také nabídl podporu realizace tematických panelů o České republice. Zároveň vyzval k vytváření produktových balíčků pro turisty, v nichž bude Česká republika zastoupena spolu s dalšími zeměmi střední a východní Evropy.

 Podkladem pro realizaci konkrétních kroků je Protokol o spolupráci v oblasti turismu mezi Čínou a zeměmi střední a východní Evropy, který byl podepsán v Budapešti 22. května 2014 a obsahuje základní rámec fungování a realizace budoucích projektů. Agentura CzechTourism spolu s Ministerstvem pro místní rozvoj připravuje připojení České republiky k tomuto Protokolu a aktivní účast na posílení česko-čínské spolupráce.

 Kromě jednání strávila delegace část svého programu poznáváním turistických atrakcí v Českém Krumlově. Doprovázel ji náměstek ministryně pro cestovní ruch Ing. Jiří Houdek a Mgr. Klára Vysloužilová, vedoucí oddělení zahraničních zastoupení agentury CzechTourism.

 „Pan Šao obdivoval perfektní stav historických památek v Českém Krumlově, zapůsobila na něj také romantická atmosféra města a spontánně se rozhodl pro výstup na věž krumlovského zámku,“ řekla Ing. Eliška Koričarová z destinačního managementu města, která se delegaci věnovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…