CzechInvest: Byly vyhlášeny výzvy v programech Inovační vouchery a Služby infrastruktury

05.06.2016 21:07

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo výzvy k předkládání žádostí o podporu v programech Inovační vouchery a Služby infrastruktury.

CzechInvest: Byly vyhlášeny výzvy v programech Inovační vouchery a Služby infrastruktury
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Program Inovační vouchery je zaměřen na sdílení poznatků a know-how mezi podnikovou a výzkumnou sférou, které mohou podnikatelské subjekty využít pro zahájení či zintenzivnění vlastních inovačních aktivit. Program je určen pro malé a střední podniky a podporu lze získat na nákup poradenských, expertních a podpůrných služeb v oblasti inovací od výzkumných organizací a certifikovaných zkušeben. Inovační voucher mohou žadatelé použít na vývoj prototypu, softwaru či funkčního vzorku, testování, měření, navrhování konstrukčních řešení a další aktivity.

Žádosti o podporu jsou v programu Inovační vouchery – Výzva I přijímány kontinuálně od 1. 6. 2016 do 31. 5. 2017. Plánovaná alokace na tuto výzvu činí 200 mil. Kč.

Veškeré informace k I. Výzvě Inovační vouchery jsou k dispozici na webu CzechInvestu zde a na webu Ministerstva průmyslu a obchodu zde.

Při tvorbě I. Výzvy programu Inovační vouchery jsme spolupracovali s Jihomoravským inovačním centrem: https://www.jic.cz/. Děkujeme tímto za spolupráci. 

Cílem programu Služby infrastruktury je zkvalitňování služeb podpůrné inovační infrastruktury. Podporovanými aktivitami v rámci II. Výzvy je provozování inovační infrastruktury, rozšíření prostor inovační infrastruktury a pořízení nového vybavení a výstavba nové sdílené inovační infrastruktury.

Žádosti o podporu do II. Výzvy programu Služby infrastruktury mohou žadatelé podávat od 15. 6. 2016 do 30. 9. 2016. Jedná se o kolovou výzvu s plánovanou alokací 700 mil. Kč.

Veškeré informace k II. Výzvě Služby infrastruktury naleznete na webu CzechInvestu zde a na webu Ministerstva průmyslu a obchodu zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…