CzechInvest: Firmy z Bavorska mají zájem o investice v České republice

24.01.2016 12:44

Třicet bavorských firem projevilo zájem o možné investice v Česku a ve čtvrtek 14. ledna 2016 zavítalo do německého Pasova na jednodenní seminář, který uspořádala agentura CzechInvest a Obchodní a průmyslová komora dolního Bavorska (IHK Niederbayern).

CzechInvest: Firmy z Bavorska mají zájem o investice v České republice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Na akci prezentoval vedoucí zahraniční kanceláře agentury CzechInvest v Düsseldorfu Martin Partl německým firmám investiční klima České republiky a schéma investičních pobídek.

„Německé firmy považují Českou republiku za jedno z nejvíce atraktivních míst pro zahraniční investice ve střední a východní Evropě. Platí to zejména u příhraničních regionů, o něž se nejvíce zajímá německá spolková země Bavorsko,“ uvedl Martin Partl z agentury CzechInvest.

Představeny byly možnosti čerpání finanční podpory ze strukturálních fondů EU v novém programovém období 2014 - 2020, včetně návodu k podání žádosti.

Na malé a střední podniky z Bavorska usilující o vstup na zahraniční trhy se zaměřila prezentace průmyslové komory dolního Bavorska k programu finanční podpory Go international. Účastníkům semináře přiblížila aktuální situaci na českém pracovním trhu společnost Grafton Recruitment. Novinkám v oblasti legislativy v České republice a možnostem spolupráce se věnovala prezentace Česko-německé obchodní a průmyslové komory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…