CzechInvest: Konference automobilového průmyslu o elektromobilitě a inovacích

18.10.2020 22:45

Tématem napříč panely byla strukturální změna v odvětví.

CzechInvest: Konference automobilového průmyslu o elektromobilitě a inovacích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

V německém Zwickau proběhla 24. Výroční konference automobilového průmyslu. Téma, které se prolínalo všemi vystoupeními a panelovými diskuzemi představovala strukturální změna v odvětví. Aktuální prognózy očekávají, že elektromobil bude během příštích pěti let každé čtvrté vyrobené auto. V současné době se automobily v Evropě vyrábí na 110 místech. Elektromobily se vyrábí v sedmnácti lokalitách, z nichž jsou dvě v České republice, konkrétně v Nošovicích a v Mladé Boleslavi.

Ačkoliv všechny velké, německé automobilky BMW, Daimler i VW oznámily snížení počtu zaměstnanců v řádu desítek tisíc z důvodu propadu prodeje v důsledku krize, zároveň automobilky ohlásily i tvorbu tisíce nových pracovních míst pro elektroinženýry a specialisty digitální konektivity.

Kromě elektromobility, se vystupující věnovali i rozvoji vodíkového pohonu a alternativních pohonů na bázi sloučenin methanolu.

CzechInvest se na akci prezentoval prostřednictvím informačního stánku. Důraz byl kladen na aktuální možnosti podpory investic a inovací v České republice. Se 150 účastníky se jednalo o největší podzimní akci automobilového průmyslu.

Záznam z akce si můžete přehrát ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…