CzechInvest: Projekt CLUS3 zakončila závěrečná konference

01.12.2015 18:22

Prvnímu českému klastru byla předána zlatá známka klastrové excelence.

CzechInvest: Projekt CLUS3 zakončila závěrečná konference
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

V prostorách agentury CzechInvest se 23. listopadu 2015 konala závěrečná konference projektu CLUS3. Zúčastnilo se jí na 30 hostů z řad českých klastrů a zahraničních zástupců zemí zapojených do projektu. Hlavním cílem projektu CLUS3 bylo zvýšení úrovně klastrové excelence ve čtyřech zemích – Česku, Itálii, Rumunsku a Španělsku – využitím nástrojů a metod, které byly vyvinuty evropskými klastrovými iniciativami. Projekt financovaný Evropskou komisí je nyní ve své konečné fázi, odstartoval v lednu 2014 a skončí 5. ledna 2016.

V rámci konference byl oceněn klastr CREA Hydro & Energy, který jako první český klastr získal známku GOLD LABEL, tedy zlatou známkou klastrové excelence. Jedná se o sdružení českých firem a výzkumných a vzdělávacích institucí zabývajících se využitím obnovitelných zdrojů energie se zaměřením zejména na vodní energii. Známku uděluje organizace ESCA – European Secretariat for Cluster Analysis – a oceněným jí předal osobně ředitel organizace pan Thomas Lämmer – Gamp. Ve střední a východní Evropě získaly tuto známku zatím pouze 2 klastry, celkově jí vlastní 64 klastrů ze 14 zemí.

Více o projektu se dozvíte zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…