CzechInvest: První ročník Veletrhu pracovních příležitostí v Pardubicích přilákal žáky i zaměstnavatele

14.03.2016 20:49

Ve čtvrtek 10. března 2016 se v Pardubicích za podpory agentury CzechInvest konal první ročník Veletrhu pracovních příležitostí.

CzechInvest: První ročník Veletrhu pracovních příležitostí v Pardubicích přilákal žáky i zaměstnavatele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

V kongresovém centru Atria Paláce se představily dvě desítky významných firem, zaměřených na stavebnictví a chemický, strojní a automobilový průmysl.

Pardubický kraj se dlouhodobě potýká s nedostatkem zaměstnanců kvalifikovaných v technických oborech. Chybí lidé zejména na pozicích konstruktérů, výrobních techniků, seřizovačů a operátorů výroby. Žáci, studenti a veřejnost se seznámili s aktuálními možnostmi pracovních příležitostí a brigád v Pardubickém kraji. Personalisté z jednotlivých firem přímo na místě doporučili zájemcům odborné praxe a exkurze, kterými je možné doplnit vzdělání a zvýšit si tak šance na trhu práce.

V oblasti praktického vzdělávání se dlouhodobě angažuje firma KOVOLIS HEDVIKOV, která spolupracuje se Střední odbornou školou Třemošnice a poskytuje stipendia pro studenty s návaznou nabídkou pracovního místa. „Studenti k nám do firmy chodí už od druhého ročníků. Pracují u nás pod odborným dohledem a my tak máme šanci poznat jejich zájem a schopnosti a nabídnout jim zaměstnání,“ říká personální ředitel firmy KOVOLIS HEDVIKOV Petr Tužil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…