CzechInvest míří na americké automobilové giganty

05.04.2016 22:36

Ještě více posílit středoevropské prvenství České republiky v automobilovém průmyslu a získat nové investory. To je cíl, se kterým vyráží zástupci agentury CzechInvest do USA.

CzechInvest míří na americké automobilové giganty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

 Jejich první zastávkou bude mezinárodní výstava automobilů Autoshow New York, která se ve světové metropoli koná na přelomu března a dubna. Dvoutýdenní série jednání s americkými výrobci automobilů a automobilových komponent bude pokračovat v dalších státech amerického středozápadu. V polovině dubna se pak CzechInvest zúčastní největšího automobilového sympozia v Severní Americe SAE World Congress & Exhibition.

„Česká republika je spojována s těmi nejlepšími automobilovými značkami. Do budoucna chceme posílit zastoupení v hi-tech oborech, jako jsou ekologické pohony nebo inteligentní a asistenční systémy,“ upřesňuje záměr kampaně Karel Kučera, generální ředitel agentury CzechInvest.

Pro automotive kampaň v USA spustil CzechInvest i webový portál www.czechautomotive.org, který představuje Českou republiku jako ideální destinaci pro investiční projekty zaměřené na automobilový průmysl. Poskytuje základní údaje o českém investičním a podnikatelském prostředí, přímé kontakty na sektorové manažery a příklady již dobře fungujících výrobních závodů a technologických center věnujících se výrobě automobilů a autodílů a výzkumu technologií použitelných ve vozidlech.

„Naším cílem je v severoamerickém prostoru zviditelnit Českou republiku jako významné a tradiční evropské centrum nejen pro výrobu automobilů a komponentů, ale také jako vhodnou lokalitu pro automobilový vývoj a design,“ upřesňuje Richard Schneider, sektorový manažer agentury CzechInvest.

Automobilový průmysl má v Česku dlouholetou tradici. S podílem více než 7,5 % HDP je největším českým průmyslem zaměstnávajícím přes 150 tisíc lidí v téměř tisícovce společností.

„Český automobilový průmysl je vnímán jako jeden z předních trhů v Evropě a na světě i z pohledu investorů ve Spojených státech. Výhody, které Česká republika přináší, již na náš trh přivedly celou řadu amerických firem,“ doplňuje Jan Chmelík, zahraniční zástupce CzechInvestu v New Yorku.

Mezi nejznámější americké automobilové firmy, které v České republice s asistencí CzechInvestu již působí, patří například Johnson Controls zaměřující se na interiéry aut, Lear Corporation vyrábějící sedadla a elektrické součástky nebo Varroc, která se věnuje vývoji a výrobě světlometů. Česká republika je největším producentem osobních aut ve střední a východní Evropě. Ročně se zde vyrobí 1,3 milionu vozů.

Podíl investic sjednaných agenturou CzechInvest v roce 2015 dle sektoru


 

Podíl investic sjednaných CzechInvestem v roce 2015 dle země původu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…