CzechTourism: Aktivity v Latinské Americe se zaměřují stále více na MICE

25.08.2019 13:09

MICE je jedním z klíčových segmentů, na které se zaměřuje CzechTourism v Latinské Americe od roku 2017. V letošním roce se také díky programu Proped aktivity v této oblasti podstatně rozšířily a spolu s luxusní turistikou a podporou mimopražských regionů se staly základem koncepce propagace Česka na tomto rozsáhlém a perspektivním trhu.

CzechTourism: Aktivity v Latinské Americe se zaměřují stále více na MICE
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Pro klasickou prázdninovou turistiku je Praha již známou destinací a v podstatě povinnou součástí evropských okruhů. Naopak pro segment MICE se postupně začíná dostávat do širšího povědomí především odborné veřejnosti jako dosud neobjevená, trochu exotická a cenově atraktivní evropská destinace. Obvykle se i v těchto případech spojuje s Vídní nebo Berlínem.

Praha je tak hlavním bodem propagace Česka jako MICE destinace. Současně nabízíme jako atraktivní místa, která lze s hlavním městem kombinovat a prodloužit tak pobyt u nás o několik dní, Karlovarský a Jihomoravský kraj. A to především s ohledem na kapacitu hotelů a míst pro organizaci „venue“ a skutečnost, že se nacházejí na trase do Německa, případně Rakouska (Vídně).

Segment MICE (a obecně větší i menší skupinové zájezdy připravené „na míru“) také nabízí největší prostor pro přímou spolupráci českých subjektů, především DMC a hotelů, s lokálními partnery. Výhodou je vždy personál mluvící španělsky a působnost na několika trzích ve střední a východní Evropě, které je možné kombinovat s Českem. Skupiny z Latinské Ameriky, především z Brazílie, Mexika a Kolumbie, obvykle mají mezi 50 a 500 účastníky.

V roce 2019 CzechTourism připravil následující akce se zaměřením na incentivní a kongresovou turistiku:

  • Stánek na veletrhu IBTM Americas (29.-30. května) o velikosti 36 m2, za účasti šesti českých spoluvystavovatelů: La Boheme, Eastern Europe Tours, Premium Incoming, Columbus Welcome Management, Liberty International a Prague Convention Bureau. Na veletrhu byli na stáncích svých holdingů přítomni také hotel Intercontinental a Carlo IV Dedica Antology.
  • Trade show World Meeting Forum (8.-10. července) za účasti čtyř subjektů: La Boheme, Eastern Europe Tours, Senator Meeting & Incentives a hotel Intercontinental. Přítomnost Česka byla podpořena instalací press wall u vstupu do hlavního sálu s motivem Prahy, logem Czech Republic na všech akreditacích (badge), vložením prospektů do tašek předávaný všem nákupčím při registraci (110 setů), prezentací Česka pro 20 top nákupčích z Latinské Ameriky, jednou inzertní stranou v katalogu, bannerem na Home portalu latammeetings.com po dobu 1 měsíce a uvedení Česka jako partnera akce na slavnostním zahájení a zakončení veletrhu.
  • Fam tripy z Brazílie (14.-17. února, 8 pax, partner Alitalia) a pre-Imex z Mexika (15.-20. května, 10 pax, partner Lufthansa), oba ve spolupráci s Prague Convention Bureau a Carlsbad Convention Bureau.
  • Prezentace MICE pro meeting planners, specializované cestovní kanceláře a potenciální klienty v Bogotě (21. února, 15 pax, ve spolupráci s Aviatur) a v Limě (25. února, 18 pax, ve spolupráci s Costamar a AF-KLM).
  • Fam trip z Kolumbie (plánovaný na období od 31. října do 7. listopadu, 6 pax, ve spoluporáci s Aviatur a Lufthansa), Peru (listopad, 6 pax, ve spolupráci s Costamar) a pre-IBTM World (listopad, 10 pax).

S cílem představit konkrétní turistické nabídky a propojit české subjekty s latinskoamerickými touroperátory a cestovními kancelářemi byl letos již podruhé připraven B2B katalog, kde se prezetuje 16 českých společností. Nejedná se čistě o MICE aktivitu, ale tištěná verze katalogu je prezentována na B2B akcích (včetně MICE), kterých se účastní naše zastoupení v průběhu celého roku a nabídky se postupně publikují v newsletteru, který každé dva měsíce odchází na více než 4 tisíce B2B kontaktů v Latinské Americe. On-line verzi najdete v sekci trade na webu ZDE, tištěnou verzi ZDE. Podmínky a přihlášku si můžete stáhnout z webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …