CzechTourism: Česká republika partnerskou zemí na největším rakouském veletrhu cestovního ruchu

14.01.2016 13:30

Od 14. do 17. ledna 2016 se představí více než 750 vystavovatelů ze 70 zemí světa na nejvýznamnějším rakouském veletrhu cestovního ruchu Ferienmesse Wien (www.ferien-messe.at). V letošním roce je partnerskou zemí veletrhu Česká republika, jejíž rozsáhlou prezentaci připravila agentura CzechTourism.

CzechTourism: Česká republika partnerskou zemí na největším rakouském veletrhu cestovního ruchu
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Hlavní prezentace České republiky je navázána na stěžejní marketingové téma agentury CzechTourism v roce 2016 – 700. výročí narození Karla IV.

„Naše strategie pro letošní rok je prezentovat oslavy narození Karla IV. jako jedno z významných lákadel pro zahraniční turisty. Jejich zájem ale budeme směřovat nejen na Prahu, ale zejména do regionů, pro které znamenají zahraniční návštěvníci potřebný ekonomický přínos,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.     

Karlovská místa budou návštěvníkům představena na velkoformátových fotografiích oficiální veletržní expozice o rozloze 140 m2, ve které budou svou nabídku prezentovat nejen zástupci českých a moravských regionů, ale také komerční subjekty.

Druhá připravená expozice je připomínkou proběhlé celosvětové výstavy EXPO Milano 2015 a interaktivní formou prostřednictvím rozšířené reality přiblíží návštěvníkům vybrané atraktivity jednotlivých krajů. Pomocí mobilní aplikace se tak před očima návštěvníků rozehrají videa, časové smyčky či se zobrazí informace o jednotlivých místech.

Agentura CzechTourism se bude podílet i na oficiálním doprovodném programu veletrhu probíhajícím na dvou veletržních pódiích. Ve spolupráci s Jihomoravským krajem je pro návštěvníky připravena gastroprezentace města Znojma, která přiblíží kulinářské speciality tohoto regionu. Na hlavním veletržním pódiu si pak budou moci příchozí vychutnat vystoupení cimbálové muziky Strážničan či vyhrát pobyt v České republice nebo některou z připravených věcných cen.

Další aktivity budou probíhat i mimo hlavní výstavní halu. Ve vstupním prostoru bude pro návštěvníky připravena ve spolupráci s Prague City Tourism prezentace hlavního města. Návštěvníci budou mít možnost zakoupit si výroční známku s Karlem IV., vyfotit se s modelem Karlštejna nebo si užít vystoupení dobového kejklíře. V chodbě spojující jednotlivé výstavní haly budou moci příchozí zhlédnout i výstavu UNESCO představující hmotné i nehmotné památky České republiky zapsané na seznam světového kulturního dědictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…