CzechTourism: Česko vybírá nejlepší DestinaCZi 2017

07.10.2017 7:33

Která místa máte v Čechách, na Moravě a ve Slezsku nejraději? Na kterém výletě se vám nejvíce líbilo? Pátý ročník soutěže o nejlepší turistické atraktivity DestinaCZe 2017 vyhlášený agenturou CzechTourism je právě ve své polovině.

CzechTourism: Česko vybírá nejlepší DestinaCZi 2017
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„V naší zemi máme bohatou nabídku historických, kulturních a přírodních zajímavostí, které lákají turisty po celém světě na nevšední zážitky a malebné prostředí. Soutěže jako DestinaCZe pomáhají zvýšit povědomí o těchto místech, což má pozitivní dopad pro regiony.  Výběr finalistů jen podtrhuje má slova o jedinečnosti a kráse naší země,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Loňským absolutním vítězem soutěže se stala s 8 485 hlasy Stezka v oblacích na Dolní Moravě z kategorie Trendy novinky. Také letos se o nejoblíbenější turistické cíle hlasuje v pěti kategoriích. Finalisty, ze kterých veřejnost určí své vítěze, vybírali zástupci regionálních partnerů a odborná porota a zastoupeny jsou všechny turistické regiony České republiky. Oproti předchozímu ročníku jsme zjednodušili pravidla a na místo původních 10 hlasů je možné své favority ocenit formou zlaté, stříbrné a bronzové medaile.

V oblíbené soutěži může hlasovat kdokoliv, a to na webové stránce www.ceskozemepribehu.cz/destinacze. Stačí se jen zaregistrovat a rozdělit hlasy mezi 3 finalisty.

Kategorie Fénix – znovuzrozený projekt představuje objekty, které byly „vzkříšeny z popela“, resp. památky, které prošly obnovou či rekonstrukcí a nyní znovu lákají návštěvníky. Pro letošní rok jimi jsou DOTEK – Dům Obnovy Tradic, Ekologie a Kultury, zámek Svijany, Dačického dům v Kutné Hoře, Centrum Walzel a zámek Mitrowicz.

V kategorii Baroko všemi smysly mezi sebou soutěží zámek Valtice, Broumovský klášter, zámek Troja, Arcibiskupský palác Olomouc a projekt Západočeské baroko.

Ti, kterým není lhostejná ochrana životního prostředí a udržitelný cestovní ruch, bude zajímat kategorie Eko-friendly, ve které se o vítězství utká Levandulový statek, Alternátor – ekotechnické centrum Třebíč, EKOpark Liberec, Návštěvnická centra na Šumavě a Domy přírody.

Milovníci sportu se jistě zaměří na kategorii Česko jede, kde soutěží skalní města Broumovska, cyklostezka Bečva, Vysočina Aréna, Labská Stezka a Beskydská magistrála.

V kategorii Kudy z nudy – zážitek pro celou rodinu se utkají místa inspirující ke strávení rodinné dovolené. Mezi finalisty postoupil Filmový uzel Zlín, Pradědovo dětské muzeum, Archeopark Chotěbuz, Peklo Čertovina a Vodní dům.

Pro hlasující jsou připraveny vstupenky do soutěžících areálů a další zajímavé odměny. Hlavní ceny jsou dvě - pobyt ve svatebním apartmá na zámku Mitrowicz a víkendový pobyt na zámku Svijany pro 2 osoby.

Více informací o samotné soutěži a jednotlivých finalistech najdete na www.ceskozemepribehu.cz/destinacze. Soutěžit je možné do 29. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …