CzechTourism: Cestování za horizont stříbrného plátna

14.06.2015 12:46

V pondělí 8. června 2015 byl spuštěn projekt Česko – země jako z filmu. Ten prostřednictvím specializovaného portálu a mobilní aplikace přibližuje známé i méně známé české filmové lokality a obléká je do kabátku atraktivních turistických destinací.

CzechTourism: Cestování za horizont stříbrného plátna
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Projekt agentury CzechTourism nabízí filmovému turistovi možnost na vlastní kůži zažít atmosféru míst, která se proslavila na stříbrném plátně a televizní obrazovce.

S aplikací Czech Film Trips a pomocí portálu www.zemefilmu.cz si uživatel může naplánovat originální dovolenou dle vlastního gusta – je možné nechat si doporučit a vyrazit na některý z připravených výletů, nebo se vydat po vlastní trase do míst, kde se procházely filmové princezny, proháněli se akční hrdinové, a kde zazářily světové hvězdy hollywoodských trháků.

Internetové stránky a mobilní aplikace fungují jako průvodce lokacemi, které si filmové štáby zvolily jako kulisy pro natáčení kultovních snímků z dílny české i světové produkce. Díky přehlednému webu a interaktivní aplikaci lze pohodlně a snadně vyhledávat filmové lokality podle názvu snímku nebo geografického určení.

Ke každé lokalitě je na webu i v aplikaci připravena vždy nějaká lahůdka navíc – uživatel má možnost nahlédnout do zákulisí a zjistit zajímavosti z natáčení nebo si prohlédnout doprovodné fotografie. U mnohých snímků si navíc může také přehrát videoukázky, porovnat autenticitu záběrů a zasadit si tak reálnou podobu lokace do daného filmu přímo na místě. Aplikace odkryje filmová místa v nejbližším okolí či kdekoliv na mapě Česka, zároveň k nim filmové turisty snadno dovede pomocí navigace. Uživatelé si mohou vytvořit vlastní cestovatelský profil a mít tak všechny své oblíbené položky doslova jako na dlani – za každou navštívenou lokaci mohou navíc získat body, zasoutěžit si s dalšími aktivními fanoušky kinematografie nebo sdílet cestovatelské úspěchy s přáteli.

Databáze projektu v současné době čítá necelých 50 audiovizuálních děl a bude průběžně doplňována, na výběr je více než 300 nejrozmanitějších lokací po celém Česku a 20 předpřipravených tematických výletů. Aplikace je zdarma dostupná pro iOS i Android. Web i aplikace jsou k dispozici v českém, anglickém, německém a polském jazyce.

Aplikace Czech Film Trips je zdarma ke stažení na App Store a Google Play

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…