CzechTourism: Dovolenou na horách plánujeme v Česku

04.12.2015 22:11

Drtivá většina Čechů, kteří plánují zimní dovolenou na horách, se chystá do některé z českých destinací. Výhradně zahraniční zimní dovolenou plánují jen 3 % z nás. Vyplývá to z výzkumu, který pro agenturu CzechTourism provedla společnost NMS Market Research.

CzechTourism: Dovolenou na horách plánujeme v Česku
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Podle výsledků průzkumu zimní dovolenou na horách letos plánuje 26 % obyvatel České republiky. Celkem 19 % dotázaných přitom plánuje zůstat během pobytu v Česku. Další 4 % respondentů pak plánují kombinaci tuzemského i zahraničního pobytu.

„České hory mají rozhodně co nabídnout. Služby i technické vybavení jsou již většinou na velmi vysoké úrovni. Není se tedy co divit, že jsou tak žádané a preference pobytu domácích návštěvníků v našich horských střediscích tak vysoká,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. 

„Tak vysoká preference tuzemských destinací je pro nás výborná zpráva. Chápeme to i jako dobré vysvědčení pro agenturu CzechTourism, která domácí cestovní ruch dlouhodobě podporuje. Letošní kampaň zaměřená na české hory se rozhodně vydařila,“  uvedla Monika Palatková, ředitelka agentury CzechTourism.

Češi na českých horách nejvíce oceňují zejména malou vzdálenost od místa bydliště, dostupnost vlastního ubytování či absenci jazykové bariéry. Možnost dorozumět se v rodném jazyce je důležitá především pro ty, kteří na lyžích stojí poprvé a svěří se do péče lyžařské školy či profesionálního instruktora. Češi v tuzemsku oceňují i komorní atmosféru menších lyžařských středisek a také stále ještě relativně příznivé ceny.

Nejčastěji provozovaným zimním sportem je tradičně sjezdové lyžování, ale hlavně mezi mladšími ročníky se vysoké oblibě těší i snowboard a další zimní sporty. Až 30 % turistů se během zimní dovolené na horách chystá na běžky.

Nejoblíbenější české hory jsou Krkonoše, do kterých dojíždějí lidé z Prahy a Středních Čech nejčastěji. Velké oblibě se těší také Jeseníky a Beskydy, kam míří hlavě obyvatelé Moravy. Pro běžkaře jsou oblíbenou destinací například Orlické hory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…