CzechTourism: ETC - solidarita s Ukrajinou a sto tisíc lůžek pro uprchlíky

06.03.2022 7:34 | Tisková zpráva

Iniciovali jsme vznik oficiálního vyjádření The European Travel Commission ke krizi na Ukrajině. Společnost Airbnb nabízí bezplatné ubytování až pro 100 000 Ukrajinců vysídlených válkou, přepravu zdarma zajistili i vlakoví dopravci. Cestování po Evropě je stále bezpečné.

CzechTourism: ETC - solidarita s Ukrajinou a sto tisíc lůžek pro uprchlíky
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Vyjádření CzechTourism

Cestovní ruch by měl být, podobně jako sport, apolitický - přestože vidíme, jak události posledních dní na obě tato odvětví silně dopadají. Rolí cestovního ruchu je zejména přinášet pozitivní dojmy - radost, poznání, sbližování různých kultur a národů. A agrese Ruska na Ukrajině zcela pochopitelně vyžaduje jasnou a ráznou odpověď. Proto jsem rád, že European Travel Commission a její členské státy vyslyšely naši výzvu zaslanou z České republiky a zaujaly jednoznačné stanovisko.

Jsem hrdý, že cestovní ruch pomáhá. Čeští hoteliéři poskytují uprchlíkům ubytování, restaurace vaří nebo vybírají peníze či hmotnou pomoc, dopravci přivážejí uprchlíky ze Slovenska a Polska. Ve spolupráci s asociacemi a CzechInvestem se připravuje platforma pro nabídku práce uprchlíkům a věřím, že právě tady sehraje cestovní ruch svou důležitou roli.

Oficiální dokument ETC najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…