CzechTourism: Mezinárodní sportovní akce zvyšují prestiž i počty turistů

21.09.2015 16:00

Rok 2015 byl a stále je rokem velkých sportovních událostí. V České republice se odehrály významné akce, jakými byly Mistrovství světa v hokeji, Halové mistrovství Evropy v atletice nebo Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let. Agentura CzechTourism na všech těchto šampionátech v rámci jednoho z evropských projektů spolupracovala.

CzechTourism: Mezinárodní sportovní akce zvyšují prestiž i počty turistů
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Integrovaný operační program „Zvýšení povědomí o atraktivitách regionů České republiky s cílem zvýšení návštěvnosti“ měl za úkol pomocí masivní a komplexní mediální kampaně podpořit domácí i příjezdový cestovní ruch. Na základě odborné analýzy, zpracované pro CzechTourism v roce 2014, bylo pro letošek vybráno deset nejvýznamnějších sportovních akcí, které v sobě měly největší potenciál zviditelnit značku Czech Republic – Land of Stories v zahraničí a zároveň přitáhnout davy domácích fanoušků a turistů.

„Destinační značka „Czech Republic – Land of Stories“ se v prvním pololetí letošního roku hojně objevovala v záběrech televizních kamer v přímých přenosech i ze záznamů. Tyto přenosy byly navíc doprovázeny reportážemi o krásách jednotlivých pořadatelských měst, regionů i celé České republiky“, uvedla generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková. „Tytéž informace se mohli zájemci dočíst i v doprovodných tištěných materiálech“, dodala.

Statistická data z prvních pěti akcí -  Halové mistrovství Evropy v atletice, Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji, RunCzech (prvních pět maratonů), Zlatá tretra a EURO U21 ve fotbale - jsou již k dispozici.

Na tyto vrcholné svátky sportu bylo alokováno celkem 30 milionů korun, navštívilo je dohromady 1 171 964 sportovních nadšenců, v 560 televizních stanicích po celém světě si přenosy pustila téměř 1,4 miliardy diváků.

Ekonomický dopad právě sportovních eventů je podle analýzy společnosti KPMG Česká republika velmi významný. Například Halové mistrovství Evropy v atletice představuje přímou spotřebu účastníků akce v hodnotě 350 milionů Kč a příjmy do veřejných rozpočtů ve výši 140 milionů Kč. Návštěvnost České republiky se meziročně zvýšila o 7,9 %.

V rámci tohoto Integrovaného operačního programu agentura CzechTourism spolupracovala i na dalších sportovních událostech: Tipsport Golf Masters, Velká cena města Brna, Světový pohár ve stolním tenise, D+D Real Czech Masters a Czech Truck Prix v Mostě. Statistická data za všechny uvedené akce agentura zveřejní koncem října 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…