CzechTourism: Návštěvnost českých hotelů v letních měsících opět vzrostla

09.10.2015 16:59

V červenci a srpnu přijelo do hotelů v Česku celkem 2,5 milionu turistů, z toho téměř 1,7 milionu bylo zahraničních návštěvníků. Od počátku roku do konce srpna tak byl zaznamenán nárůst více než 8 % oproti stejnému období roku 2014. Vyplývá to z dat o návštěvnosti hromadných ubytovacích zařízení, která zveřejnil Český statistický úřad (ČSÚ).

CzechTourism: Návštěvnost českých hotelů v letních měsících opět vzrostla
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Během července a srpna se v hotelech v České republice ubytovalo celkem 2 514 414 hostů, z toho 856 588 tuzemských a 1 657 826 zahraničních. Od počátku roku do konce srpna letošního roku se v hotelech ubytovalo celkem 5 140 675 zahraničních turistů. Ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku tak byl zaznamenán meziroční nárůst  o více jak 8 procent.

„Jsem velice potěšena, že jsme opět zaznamenali nárůst příjezdů zahraničních turistů do hotelů ve srovnání s loňským rokem. Domnívám se, že jedním z mnoha faktorů tohoto nárůstu je například i umístění České republiky v TOP 10 nejbezpečnějších destinací světového žebříčku Global Peace Index, který každoročně vydává organizace Institute for Economics and Peace,“ řekla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Za růstem v segmentu zahraničních turistů stojí pravděpodobně také vyšší poptávka na evropských trzích, zejména v zemích platících eurem. Rostoucí poptávku dlouhodobě zaznamenáváme také na čínském a jihokorejském trhu.

„Letní měsíce jsou obecně nejsilnějším obdobím roku, k vyššímu počtu příjezdů navíc přispělo také mimořádně slunné léto. Pokud se podobné tempo růstu udrží i v následujících měsících, můžeme se těšit na překonání dalšího rekordu v meziročním srovnání příjezdů,“ uvedla generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…