CzechTourism: Nejlepší studentská práce chce rozhýbat školáky

01.07.2016 13:20

Rozhýbat žáky základních a středních škol, přilákat je k turistice a zlepšit tak jejich fyzickou kondici si klade za cíl diplomová práce Barbory Přechové z Vysoké školy ekonomické. V soutěži agentury CzechTourism o nejlepší studentskou práci získala první místo.

CzechTourism: Nejlepší studentská práce chce rozhýbat školáky
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Autorka nejlepší diplomové práce se zabývala dlouhodobým problémem nedostatečné fyzické aktivity školní mládeže a navrhla pilotní projekt k lepšímu zapojení školáků do pěší turistiky. Při tom vycházela nejen ze zahraničních příkladů dobré praxe, ale i z vlastních zkušeností získaných při práci pro Klub českých turistů (KČT).

„V Německu jsou hlavními iniciátory projektů pro zavedení pěší turistiky do škol Asociace německých turistických klubů (DWV) a Svaz německé turistické mládeže (DWJ).  Iniciativy pro podporu pěší turistiky na školách nejsou v Německu ničím novým,“ poukazuje Přechová na zkušenosti našich sousedů. Odborná porota složená ze zástupců Asociace hotelů a restaurací ČR, dvou turistických destinací, a výzkumné agentury ocenila především společenský přínos práce.

,,Každá taková práce je cenným příspěvkem pro celou oblast cestovního ruchu.  Jedná se o užitečné informace, které mohou reflektovat všechny subjekty působící v tomto odvětví. Cením si práce všech soutěžících a gratuluji velice originální vítězné práci. Byla jsem příjemně překvapena širokým přehledem, který mají tito vysokoškolští studenti.  Jsem ráda, že mohu nahlédnout na věc úhlem pohledu mladých lidí, pro které je vysokoškolská práce začátkem jistě úspěšného profesního života,“ okomentovala ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

„Vítězná práce je názorným příkladem potenciálu neekonomických přínosů cestovního ruchu, jejichž význam je ve srovnání s hospodářským dopadem mnohdy podceňován. Přitom nedostatečná pohybová aktivita mládeže je velký problém, který ve svých důsledcích vede k závažným společenským i hospodářským škodám,“ uvedla Markéta Vogelová, ředitelka Institutu turismu agentury CzechTourism.

V kategorii bakalářských prací zvítězila Andrea Nosková z Univerzity Hradec Králové s prací zaměřenou na faktory ovlivňující kvalitu cestovního ruchu ve venkovských regionech.

Do pátého ročníku soutěže o nejlepší studentskou práci v cestovním ruchu bylo přihlášeno celkem 30 bakalářských a diplomových prací z celé republiky. Devět finalistů, kteří se v úterý utkali v závěrečném kole prezentací, reprezentovalo sedm tuzemských a jednu slovenskou vysokou školu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…