CzechTourism: Polských turistů v regionech přibývá

05.10.2017 9:21

Česká republika je u polských turistů stále oblíbenější. Dokazují to i statistické údaje za první pololetí tohoto roku. Největší nárůst v počtu turistů zaznamenaly kraje Královehradecký, Liberecký a Jihomoravský.

CzechTourism: Polských turistů v regionech přibývá
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„Nárůst příjezdu polských turistů mě těší. Naše usilovná práce na propagaci České republiky v Polsku se vyplatila. Zároveň tomu jistě napomohl i program přeshraniční spolupráce Ministerstva pro místní rozvoj Interreg V-A Česká republika - Polsko, který systematicky pracuje na sbližování našich národů,“ říká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Největší počet těchto turistů byl zaznamenán za prvním pololetí v Jihomoravském kraji. Ten navštívilo téměř 43 tisíc turistů, tedy o 14 % více než ve stejném období minulého roku. V Královehradeckém kraji to pak bylo téměř 38 tisíc turistů, což činí 23% nárůst v tomto regionu. Do Libereckého kraje přijelo necelých 22 tisíc turistů, o 39 % více než ve stejném období loňského roku.

„Zahraniční zastoupení Polsko při své činnosti významně spolupracuje s regionálními centrálami, které jsou vůdčími hráči v propagaci novinek a toho nejlepšího z daných regionů,“ uvádí Ivana Bílková, ředitelka zahraničního zastoupení v Polsku. V letošním roce zahraniční zastoupení spolupracovalo především s Centrálou cestovního ruchu východní Moravy, jižní Moravy, středních Čech a Krajským úřadem Ústeckého kraje. Tyto regiony se také hojně účastní propagačních akcí v Polsku.

Oblíbenou formou propagace regionů jsou press a fam tripy, které seznamují novináře a zástupce cestovních kanceláří s vybranými lokacemi. Například při zářijovém fam tripu byl touroperátorům představen Jihomoravský kraj ve spolupráci s Centrálou cestovního ruchu Jižní Moravy. Novináři navštívili Lednicko-Valtický areál, Salon vín ve Valticích, Brno, Zámecké vinařství Bzenec, prohlédli si město Mikulov. V programu nechyběla ani tradiční cimbálová muzika, nebo třeba cykloprojížďka.

Témata press a fam tripů reagují na rozvíjející se trend enoturistiky, tedy turistiky za vínem a agroturistiky po České republice. Například na říjen je plánovaný press trip zaměřený na agroturistiku a gastronomii na Valašsku.

„Doufáme, že trend růstu návštěvníků v regionech bude nadále pokračovat a turisté tak objeví i skryté krásy České republiky,“ dodává Ivana Bílková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…