CzechTourism: Virtuální Den českého lázeňství prezentoval nabídku českých lázeňských a ozdravných pobytů na ruském trhu

29.03.2021 17:56

Virtuálního workshopu Czech Spa Day 2021 pro ruskojazyčné trhy zaměřeného na pomoc českému lázeňství se přes on-line platformu Eventtia zúčastnily tři desítky českých lázeňských subjektů a stovka zástupců cestovních kanceláří z Ruska, Uzbekistánu, Kyrgyzstánu, Ázerbájdžánu a Kazachstánu.

CzechTourism: Virtuální Den českého lázeňství prezentoval nabídku českých lázeňských a ozdravných pobytů na ruském trhu
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

On-line webinář připravila agentura CzechTourism ve spolupráci s Generálním konzulátem ČR v Petrohradu a Ministerstvem zahraničních věcí ČR v rámci projektu PROPED. Lázeňství a ozdravná turistika je pro ruskojazyčné trhy strategickým produktem. Dnešní akce byla po webináři pro litevské partnery druhým počinem ze série on-line podpory, kterou agentura CzechTourism připravila na pomoc českému lázeňství.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

„V roce 2020 přijelo vlivem pandemie Covid-19 do lázeňských ubytovacích zařízení pouze 13 500 ruských hostů. Pro srovnání v roce 2019 to bylo téměř pět krát více. Navíc v roce 2019 tvořilo cestování za lázeňskými pobyty čtvrtinu všech příjezdů ruských návštěvníků do Česka,“ říká Alena Kudílková ředitelka zahraničního zastoupení agentury CzechTourism Rusko s působností pro Bělorusko a Zakavkazí a dodává: „Zájem ruských cestovních kanceláří o workshop nás mile překvapil a povzbudil. Místa se plnila již dva týdny před akcí. Tři desítky zástupců českých lázní a stovka zástupců ruských cestovních kanceláří, z nichž více jak třetina byla z regionů či zemí SNS, považuji skutečně za úspěch. Ruští tour operátoři jsou českému lázeňství věrní a lze očekávat, že ruští turisté budou mezi prvními, kteří se do českých lázní vrátí.“

„V této složité době mohou české lázně i díky unikátním přírodním zdrojům nabídnout tolik žádané pobyty pro pacienty v post-covidové rekonvalescenci a ozdravné pobyty pro pacienty s dýchacími obtížemi a následky těžkých zápalů plic. Toto je v současnosti obrovská konkurenční výhoda českého lázeňství, kterou je potřeba v zahraničí zviditelnit“, doplňuje Iveta Jakoubková, manager pro lázeňství agentury CzechTourism.

Podle údajů ČSÚ přijelo v roce 2019 do hromadných ubytovacích zařízení České republiky 564 083 ruských turistů, což je mezi zahraničními návštěvníky řadilo na šesté místo co do počtu, a v průměru strávili v Česku pět dní. V příjezdech do lázeňských ubytovacích zařízení se ruská klientela v počtu 60 793 řadí dokonce na druhé místo, s průměrnou délkou lázeňských pobytů rekordních 10,6 dne. Vlivem pandemie Covid-19 přijelo v roce 2020 do lázeňských ubytovacích zařízení pouze 13 500 ruských hostů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…