CzechTourism: Zahraniční novináři poznávali Česko na kole

14.06.2016 12:29

Na konci května uspořádala agentura CzechTourism ve spolupráci s Nadací Partnerství a Ústeckým krajem press trip pro 9 zahraničních novinářů. Téma bylo Labská stezka a pozvání přijali novináři z Polska, Rakouska, Německa, Nizozemí, Švédska a Dánska.

CzechTourism: Zahraniční novináři poznávali Česko na kole
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Aktivitami nabitý program odstartoval krátkou prohlídkou centra Prahy, na jejímž konci novináři mohli poprvé ochutnat gastronomické speciality české kuchyně. Ráno již na novináře čekala jízdní kola a po průjezdu Stromovkou se mohli poprvé seznámit s povrchem Vltavské stezky, po kterém se v dalších dnech přes úsek kolem zámku Veltrusy a Mělník, postupně napojili na Labskou stezku. Poté následně s několika přesuny dojeli na kolech až ke hranicím republiky do Hřenska.

Press trip byl doplněn množstvím aktivit, od poznávání zámků a historických center měst, po ochutnávky místních vinařství a minipivovarů.

Daniel Mourek z Nadace Partnerství novináře blíže seznámil s produktem Labská stezka, a to nejen na české straně hranice, ale i na příkladech z Německa, které jsou pro Nadaci Partnerství partnerem při plánování rozvoje Labské stezky jako celku.

Z hodnocení programu ze strany novinářů je zřejmé, že si stezka podél Labe získala minimálně 9 nových příznivců. Jako pozitivum uvedli i  minimální převýšení toku Labe a rozmanitou krajinu. Velmi ocenili také zámecký park ve Veltrusech, který patří mezi 5 nejstarších v Čechách a rozlohou téměř 300 hektarů také k největším.

Do parku je cyklistům vjezd povolen. Je možné si zde zajistit cykloprohlídku s průvodcem, která hosty provede skrytými zákoutími parku a seznámí s místní historií a s řadou empírových a romantických staveb. 

Rakouský novinář Hannes Fehringer považuje za důležitou část programu návštěvu Malé pevnosti Terezín, uvádí: “Press trip je převážně zábava, ale jsou potřeba také vážná témata, díky kterým hosté poznají historii. Existuje přísloví „Cestování vzdělává.“

To byl zároveň záměr press tripu – novináře „vzdělat“ ohledně nabídky regionu a možnostmi cykloturismu v okolí řeky Labe. Agentura CzechTourism bude nadále ve spolupráci s partnery propagovat Labskou stezku prostřednictvím svých zahraničních zastoupení, na sociálních sítích a v budoucnu i marketingovou kampaní v rámci produktu aktivní turismus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…