CzechTourism a Plzeň – TURISMUS podepsaly dohodu o spolupráci

19.01.2015 13:08

Plzeň o uplynulém víkendu slavnostně zahájila projekt Evropské hlavní město kultury 2015. Při této příležitosti byla zástupci vládní agentury CzechTourism a městské příspěvkové organizace Plzeň – TURISMUS oficiálně podepsána Smlouva o spolupráci.

CzechTourism a Plzeň – TURISMUS podepsaly dohodu o spolupráci
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Dohoda prohlubuje dosavadní kooperaci a reaguje na vysoký turistický potenciál projektu. CzechTourism tak oficiálně deklaruje, že se Plzeň jako Evropské hlavní město kultury v roce 2015 stane jedním z hlavních komunikačních témat v rámci marketingových aktivit České republiky jako turistické destinace, a to především v zahraničí.

„Projekt Plzeň 2015 nabízí jedinečnou možnost, jak zviditelnit nejen Plzeňsko, ale i celou Českou republiku a posílit její image atraktivní turistické destinace s výraznou kulturou. Je pro nás velkou příležitostí, že prestižní titul Evropské hlavní město kultury získala právě tato západočeská metropole. Naší snahou bude pomocí cílené propagace na zahraničních trzích přesvědčit turisty z celého světa o unikátnosti tohoto regionu“ uvádí Monika Palatková, generální ředitelka agentury CzechTourism.

„Projekt Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 je velkou příležitostí nejen pro Plzeň a region. Věříme, že posílí image České republiky jako atraktivní kulturní a turistické destinace. Proto velice vítáme, že nám CzechTourism prostřednictvím svých mediálních kanálů a jednotlivých zahraničních zastoupení umožní se ještě více zviditelnit,“ říká Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň – TURISMUS.

Projekt Plzeň – Evropské hlavní město kultury je v evropském kontextu pro Česko jako turistickou destinaci natolik významný, že se v příštím roce stane jedním z hlavních komunikačních témat České centrály cestovního ruchu - CzechTourism. Například expozice České republiky na nejvýznamnějších veletrzích cestovního ruchu v zahraničí budou uzpůsobeny tak, aby na první pohled lákaly k návštěvě Plzně – Evropského hlavního města kultury 2015. V letošním roce bude také pokračovat aktivní spolupráce na presstripech. Již v uplynulých měsících se podařilo do Plzně nalákat přední světová média, v mnohých případech právě díky spolupráci se zahraničními zastoupeními agentury CzechTourism.

CzechTourism podpoří Plzeň nejen svými marketingovými aktivitami, ale také po odborné stránce. Prostřednictvím Institutu turismu se zapojí do evaluace projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury tím, že poskytne supervizi a finanční podporu vybraným průzkumům návštěvnosti stěžejních akcí roku 2015 a bude se podílet na monitoringu celkové návštěvnosti města.

Plzeň – TURISMUS recipročně zajistí vizibilitu agentury CzechTourism a jeho kampaní na akcích projektu Plzeň Evropské hlavní město kultury 2015. V plzeňském infocentru pak budou mít návštěvníci k dispozici široké portfolio oficiálních turistických materiálů o České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…