CzechTourism na palubě inauguračního letu Philadelphia – Praha

06.05.2018 13:10

5. května 2018 ráno přistál na Letišti Praha Boeing největší letecké společnosti na světě. Zavedení každodenní zámořské linky patří mezi ukázky dobré praxe spolupráce vícero subjektů. CzechTourism se - společně s American Airlines - postará o mediální kampaň zaměřenou na propagaci ČR v Americe.

CzechTourism na palubě inauguračního letu Philadelphia – Praha
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Zavedení letu předcházela několikadenní pracovní cesta české delegace v USA. CzechTourism reprezentovaly ředitelka Monika Palatková a tisková mluvčí Renata Kasalová. Programu v New Yorku a Philadelphii se zúčastnili američtí i čeští diplomaté, zástupci Letiště Praha, CzechInvest, American Airlines i přední představitelé letiště Philadelphia.

V New Yorku delegace navštívila kancelář zahraničního zastoupení CzechTourism, které přispělo k zavedení linky a pracuje na propagaci přímého spojení. Společně s jeho ředitelkou, Michaelou Claudino, delegace absolvovala prohlídku Českého domu; setkala se s generálním konzulem i velvyslancem v USA. Americká strana se pak- kromě pracovního programu a prohlídky philadelphského letiště – postarala o pestrý kulturní a poznávací program.

„Philadelphia nabízí turistům a návštěvníkům mnohé. V jednom městě je v muzeích koncentrována spousta unikátních uměleckých děl. Zúčastnili jsme se prezentací a přednášek ve významné Independence Hall – Síni nezávislosti, ve které mimo jiné T. G. Masaryk v roce 1918 podepsal nezávislost nově vzniklé Československé republiky. V tomto roce, kdy oslavujeme sto let od založení republiky, je zavedení přímé linky velmi přínosné i symbolické,“ popisuje ředitelka CzechTourism, Monika Palatková. „Zaujalo mě, nakolik živá, pohostinná, architektonicky i gastronomicky zajímavá Philadelphie je. Věřím, že přímé spojení bude mít úspěch. Jak pro incomingový, tak i outgoingový turismus,“ doplňuje tisková mluvčí Renata Kasalová.

Počet návštěvníků z USA každoročně stoupá. V roce 2017 jich do České republiky zavítalo téměř 540 tisíc, jejich počet přitom meziročně vzrostl o 4,6 procent. Průměrná doba jejich pobytu dosahuje téměř čtyř dnů. Z hlediska počtu příjezdů jsou na 5. příčce v žebříčku zdrojových trhů, z hlediska počtu přenocování dokonce na 4. místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…