CzechTourism pozve návštěvníky EXPO na hravou expozici z regionů

30.03.2015 21:00

Stůl s dotykovou mapou, mobilní aplikace či fotografické plátno budou lákat návštěvníky světové výstavy EXPO do České republiky. Tu představí agentura CzechTourism v rámci expozice Země příběhů a fantazie.

CzechTourism pozve návštěvníky EXPO na hravou expozici z regionů
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Nejzajímavější místa českých regionů představí v květnu a říjnu agentura CzechTourism na světové výstavě EXPO, která se v letošním roce koná v italském Miláně.

V dalších měsících budou prostory Národní expozice sloužit k prezentaci samotných krajů.

„Návštěvníci se mohou těšit na interaktivní expozici, která hravou formou představí české a moravské turistické atraktivity od proslulých památek UNESCO přes tradiční lázně až po neobjevené přírodní krásy,“ přibližuje generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková.

Součástí expozice má být například interaktivní stůl s dotykovým panelem ve tvaru mapy České republiky. Pomocí jednoduchého ovládání se hned několik návštěvníků výstavy najednou bude moci seznámit se zajímavostmi jednotlivých regionů, a to ve formě krátkých textů, fotografií či videí. Kromě toho prostor expozice doplní velkoformátové fotografie, které budou propojené s mobilní aplikací. Aplikace zároveň umožní vyfotit se před plátnem a na hotový snímek doplnit volitelné pozadí ze zajímavých míst v Česku. Návštěvníci se tak pomocí selfie fotografie budou moci „ocitnout“ na jakémkoliv místě České republiky, přestože budou stále v Miláně.

„Praha jako turistický cíl je ve světě již dobře známa, proto chceme posílit zájem nejen Italů o jednotlivé regiony České republiky,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Agentura CzechTourism je příspěvkovou organizací Ministerstva pro místní rozvoj a od roku 1993 se zabývá rozvojem cestovního ruchu v České republice. Jedním z  hlavních úkolů národní turistické centrály je propagace destinace na domácím i zahraničním trhu, zvýšení opakovanosti návštěv a spokojenosti turistů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…