CzechTourism se podílel na programu pro čínské touroperátory a novináře z provincie Sichuan

14.03.2016 17:21

Agentura CzechTourism ve spolupráci se Středočeským krajem připravila desetidenní program pro účastníky inauguračního letu z čínské metropole Chengdu, který se uskutečnil 25. února 2016. Členy delegace bylo 28 významných touroperátorů a novinářů.

CzechTourism se podílel na programu pro čínské touroperátory a novináře z provincie Sichuan
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Dne 25. února 2016 přistál na ruzyňském letišti Airbus A330-200 čínských aerolinek Sichuan Airlines. Tento přímý let z metropole Chengdu byl inauguračním letem a do České republiky jím zavítalo 28 vlivných čínských touroperátorů a novinářů. Ve spolupráci se Středočeským krajem CzechTourism pro tyto hosty připravil desetidenní program s cílem představit turistické atraktivity a vytvořit prostor pro navázání spolupráce s českými partnery.

První část programu byla v gesci Středočeského kraje a představeny byly historické klenoty jako Karlštejn, Konopiště nebo Kutná Hora. Součástí pražského programu byl mimo jiné workshop organizovaný Asociací cestovních kanceláří ČR, kde se čínští touroperátoři potkali s českými subjekty.   Mezi pozvanými cestovními kancelářemi bylo i pět největších cestovních kanceláří v regionu, které tvoří cca 85% outgoingového cestovního ruchu z jihočínské provincie Sichuan, jako Sichuan Dinglong International Travel, Ctrip International, Sichuan Kanghui International Tourist Service a Sichuan China Travel Service a další cestovní kanceláře a agentury.

Přímá linka Chengdu-Praha bude spuštěna jako reakce na zvýšenou česko-čínskou obchodní a kulturní spolupráci a výměnu vědecko-technologických informací na státní i regionální úrovni. Provincie Sichuan má přes 81 milionů obyvatel a rozlohou je téměř čtyřikrát větší než Česká republika.  Tato provincie je nejen známá svými památkami a přírodou, ale má také vysoký potenciál cestovního ruchu. Hlavní město Chengdu je čtvrtým největším městem Číny, v prosinci 2015 se zde otevřel třetí generální konzulát České republiky na území ČLR, což také potvrzuje význam této provincie ve všech aspektech.

Druhou část programu připravil ve spolupráci s regiony CzechTourism a zahraniční hosté navštívili Karlovy Vary, Loket, Plzeň a Český Krumlov. Na programu se podíleli mimo jiné Karlovarský, Plzeňský a Jihočeský kraj.

Zástupci hlavních regionálních médií jako např. Sichuan Daily Press Group, Sichuan Radio a Television, Chengdu Ecomomic Daily, Chendu Daily měli možnost navštívit Muzeum Jana Bechera, sklárnu Moser nebo ochutnat vodu Mattoni při prezentaci Karlovarských minerálních vod, a.s.

Mezi nejoblíbenější navštívená místa patřila právě sklárna Moser a její hutě. Účastníci se zájmem sledovali výrobu skla a podobně je okouzlil i Vánoční dům v Karlových Varech plný nádherných ozdob a dekorací. Pro Číňany je zajímavá i česká pivní tradice a historie plzeňského piva. Plzeňský pivovar proto nabídl krátký film o historii a současnosti pivovaru v čínštině.

Zpestřením programu byla škola čepování piva Pilsner Urquell pod vedením sládka, ze které si každý účastník odnesl certifikát a skleněný půllitr se svým jménem. 
Český Krumlov jako zlatá tečka na závěr akce, místo, které si každý host nejen z Asie zamiluje. Reportér největšího deníku v sichuanské metropoli Chendu Daily Ma Yubao  po návštěvě poznamenal: „ V úzkých uličkách starého města jsem přiložil dlaň na zeď a poprvé jsem pocítil dotek historie“.

Čínští touroperátoři vnímají Českou republiku jako romantickou destinaci a velký potenciál vidí v nabídce svateb a cest mladých párů po historických městech spojených s návštěvou zámků.

Naopak slabinou je dle zahraničních hostů jazyková bariéra, protože jen výjimečně je možné se v regionech dorozumět v jejich jazyce. Jako vítanou vidí alespoň nabídku jednotlivých subjektů prostřednictvím webových stránek v čínštině.

Celkové hodnocení press a fam tripu shrnula během závěrečné večeře Vivian Zhang, General Manager spol. ETG: „Jsme velice vděční za zajímavý program, který jsme měli příležitost ve vaší krásné zemi absolvovat.  Umožnilo nám to více poznat vaši destinaci a budeme připravovat pro naše klienty konkrétní nové itineráře v České republice“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne