CzechTourism začne lákat cizince zpět do Česka

09.06.2020 16:03

Zahraniční zastoupení agentury CzechTourism odstartují pozastavené marketingové aktivity v Německu, Rakousku a na Slovensku. CzechTourism tak reaguje na dnešní rozhodnutí vlády ČR, které umožňuje občanům z těchto zemí volně překračovat hranice České republiky bez nutnosti se prokazovat negativním testem na covid-19 nebo jít do karantény.

CzechTourism začne lákat cizince zpět do Česka
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

„V Německu proběhne kampaň propagující lázeňství a wellness v našich regionech, která představí i méně známá místa vhodná k relaxaci a ozdravným pobytům,“ říká Jan Herget ředitel CzechTourism a doplňuje: „Chystáme i další aktivity na podporu regionů nejvíce postižených výpadkem německých turistů. A to jak formou press tripů, tak tematické kampaně zaměřené zejména na sousední spolkové země Sasko a Bavorsko.“

Rakouští turisté často volí pro cestu do České republiky železniční dopravu. V rámci podpory aktivní turistiky proto zahraniční zastoupení v Rakousku zvolilo spolupráci s časopisem BahnMax, v němž vyjde série tematických článků o jednotlivých regionech.

Na Slovensku pokrývají marketingové aktivity spolupráci s cestovními kancelářemi, touroperátory i médii a jsou adresovány nejširší veřejnosti. Například v červnu vyjde speciální šedesátistránková příloha deníku SME, která představí Českou republiku jako atraktivní a bezpečnou destinaci, včetně konkrétních tipů na výlety. „Hosté z okolních zemí jsou pro oživení turismu v regionech klíčoví. Turisté z Rakouska především pro jižní část Moravy a Čech, ze Slovenska pro východní a severní Moravu. Německu patří první místo jak v počtu návštěvníků a přenocování, tak ve výši celkových výdajů, které u nás němečtí hosté během dovolené utratí. Navíc do Česka přijíždějí opakovaně a navštěvují všechny regiony,“ doplnil Jan Herget

Podle Českého statistického úřadu přijelo vloni do hromadných ubytovacích zařízení v České republice nejvíce hostů z Německa (2,1 miliónů), druhou nejpočetnější skupinou byli hosté ze Slovenska (750 tisíc) a třetí návštěvníci z Polska (přes 670 tisíc). Z Rakouska se v hotelech a penzionech vloni ubytovalo přes 285 tisíc návštěvníků a mezi ostatními národnostmi jim co do počtu patřilo 12 místo. Tyto počty ještě navyšují ti návštěvníci, kteří v ČR nepřenocovávají v tzv. hromadných ubytovacích zařízeních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…