CzechTourism zve na Czech Open 2015

17.08.2015 10:55

CzechTourism zve na turnaj světové série ITTF World Tour Czech Open 2015 ve stolním tenise a láká na konec srpna do Olomouce.

CzechTourism zve na Czech Open 2015
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Závěr léta bude v Olomouci patřit stolnímu tenisu. Od 26. do 30. srpna se ve sportovní hale Univerzity Palackého uskuteční letos největší mezinárodní akce na českém území - turnaj světové série ITTF World Tour Czech Open 2015. A přihlášky dávají tušit, že se na Hané bude na co dívat!

V seznamu účastníků figurují nejlepší současný Evropan Dmitrij Ovtcharov i pátá hráčka světa Japonka Kasumi Išikawaová. Celkem by se v Olomouci mělo představit sedm hráčů a hráček z elitní desítky světového žebříčku.

Japonsko vyšle do Olomouce 32 stolních tenistů, mezi nimiž nechybí ani devátá hráčka světa Ai Fukuharaová nebo světová desítka, čtrnáctiletá supertalentovaná Mimo Itová nebo Masataka Morizono (28. na světě).

Tituly přijedou obhajovat vítězové Czech Open 2014, Portugalec Marcos Freitas a Rumunka Elizabeta Samaraová. Chybět nebude ani čerstvý vítěz Panamerických her, devatenáctiletý Brazilec Hugo Calderano a v nominaci Jižní Koreje figuruje také vítěz zatím posledního turnaje Super Series ITTF  World Tour v této sezóně Jung Youngsik.

V kompletním složení se představí i česká reprezentace v čele s bronzovými medailistkami z Evropských her v Baku Ivetou Vacenovskou, Renátou Štrbíkovou a Hanou Matelovou. Návrat na mezinárodní úrovni chystá po mateřské pauze Dana Čechová. Mezi muži se mimo jiné představí Dmitrij Prokopcov a Tomáš Konečný.

“Turnaj bude mít ještě větší kvalitu než vloni. Početná výprava z Japonska a téměř kompletní mužská reprezentace Německa s nejlepším Evropanem Ovtcharovem jsou zárukou divácky atraktivního stolního tenisu,“ říká ředitel Czech Open 2015 a místopředseda Evropské unie stolního tenisu Nikolas Endal. Turnaj, který získává na popularitě, je zařazen do tzv. Major Series s celkovou dotací 110.000 US dolarů. Vítězové hlavních soutěží, dvouhry mužů a žen, si z Olomouce odvezou prémii 14.000 US dolarů.

První dva dny "olomouckého turnaje", středa 26. srpna a čtvrtek 27. srpna, budou patřit kvalifikaci. Hlavní soutěže se rozběhnou v pátek 28. srpna dopoledne a celý turnaj vyvrcholí závěrečnými zápasy v neděli 30. srpna odpoledne. Vstupenky na víkendovou část turnaje v cenových relacích 70 Kč (denní) a 100 Kč (víkendová) budou v prodeji přímo v hale.

Ještě než vypuknou boje na letošním Czech Open, uskuteční v úterý 25. srpna odpoledne v Obchodním centru Olomouc City exhibice nejlepších českých reprezentantek, bronzových medailistek z premiérových Evropských her v Baku, Ivety Vacenovské a Renáty Štrbíkové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…