CzechTrade: České pivovary uvedou novou kategorii piv pro britský trh

31.10.2018 19:23

Na základě společné práce agentur CzechTrade a CzechTourism se podařilo uspořádat incomingovou misi špiček britského pivovarnictví do České republiky.

CzechTrade: České pivovary uvedou novou kategorii piv pro britský trh
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Hlavním cílem bylo ochutnat kvalitní česká piva, která se ve Velké Británii nedají sehnat. Deseti pivovarům se podařilo nadchnout náročné chutě návštěvníků a už nyní se pracuje na speciální kategorii piv pro britský trh s názvem Bohemian Real Lager.

Na konci září přijeli do Česka zástupci britských distributorů Trilogy Beverage Brands a Euroboozer. Náročný program odstartovali 23. 9. prohlídkou historického centra Prahy a v následujících čtyřech dnech navštívili postupně deset českých pivovarů po celé republice. Mezi potenciálními exportéry bylo celé spektrum výrobců, a to od středně velkých pivovarů až po ty menší regionální. Nechyběli ani zástupci řemeslných (tzv. craft) či tradičních minipivovarů.

Britskou skupinu distributorů zaujal už vstup do prvních dvou pivovarů v Kutné Hoře a Kácově. Měděné varny, otevřené spilky a zrání v historických sklepích byly bezesporu silným zážitkem a chuť tradičně vařeného českého piva přímo ve sklepě překonala očekávání. Velký respekt vzbudily i prostory historických pivovarů Budvar či Bohemia Regent, kde se pivo vaří již od roku 1379.

Dále zástupci agentur CzechTrade a CzechTourism návštěvníkům představili minipivovar Slavkov, který vyrábí pivo podle tradičních receptur. Naopak další zastávky v pivovarech Matuška, Lucky Bastard a Moravia překvapily nevšedním přístupem k vaření zlatavého moku, kterému se také říká „craft“. „Konečně obnovené pivovary Cvikov v bývalých Sudetech a Únětice v původních historických budovách byly silným zážitkem. Celkový dojem poté dokreslila historická města jako Kutná Hora, České Budějovice, Třeboň či slavkovský zámek,“ popisuje pocity návštěvníků Martin Macourek, vedoucí kanceláře CzechTrade v Londýně.

Celá akce byla uspořádána na základě úspěšné přehlídky Czech Beer Day, která proběhla letos v červnu v Londýně. U distributorů vzbudila nabídka velký zájem, a tak vznikla myšlenka ukázat české pivo v unikátním světle i v kontextu dlouhé tradice místního vaření. „Výsledky mise na sebe nenechaly dlouho čekat – bylo patrné, že navštívené pivovary jsou nejen odlišné od velkých pivovarů, které vaření svého ležáku značně urychlují, ale zároveň se výrazně liší od západoevropských a amerických pivovarů, které se prezentují jako ‚craft‘,“ dodává Martin Macourek. Na základě diskuze s návštěvníky bylo rozhodnuto o rozvoji úplně nové unikátní kategorie ležáků ve Velké Británii pod názvem Bohemian Real Lager. Momentálně je ve vývoji a první objednávky se očekávají na přelomu roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…