CzechTrade: Prvních 14 dní bezplatných služeb využilo více než 200 českých exportérů

06.04.2020 18:47

CzechTrade v době koronavirové krize pohotově zareagoval a připravil pro české exportéry praktickou pomoc.

CzechTrade: Prvních 14 dní bezplatných služeb využilo více než 200 českých exportérů
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

Od druhé poloviny března až do konce září 2020 agentura nabízí několik typů bezplatných služeb celkem v 58 zemích, a to jak prostřednictvím pracovníků pražské centrály, tak i těch v zahraniční. Klienti se v rámci individuálního exportního poradenství zajímají hlavně o screening trhu, sestavení databáze kontaktů, analýzu konkurence a ověření zájmu u tří místních firem.

Oproti březnu 2019 se zájem českých firem o individuální spolupráci se zahraničními kancelářemi agentury téměř zdvojnásobil a od zavedení bezplatných služeb CzechTrade eviduje téměř 300 nových zakázek. „Současná situace není pro naše exportéry lehká, ale jejich chuť vyvážet nezmizela, podat jim pomocnou ruku je pro nás samozřejmostí. Těší nás, že jsme správně vyhodnotili potřeby nejen našich klientů, ale i českých podnikatelů jako takových a oni začali bezplatných služeb ihned hojně využívat. Společně se tak můžeme podílet na stabilizaci a rozvoji zahraničního obchodu. Zároveň neustále monitorujeme situaci na jednotlivých trzích, ve kterých máme zastoupení a exportérům předáváme aktuality související s pandemií koronaviru prostřednictvím našich webových stránek a speciální sekce na portálu BusinessInfo.cz,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Bezplatné služby, které čeští podnikatelé mohou ve spolupráci s agenturou využívat od 20. března až do letošního září:

- Individuální exportní poradenství ve 2 až 3 teritoriích, podle preference firmy a vytíženosti zahraničních kanceláří. Ve službě je zahrnut screening trhu, sestavení databáze potenciálních kontaktů na 5 až 10 firem, hrubá analýza konkurence a orientační ověření zájmu u 3 místních firem.
- Asistence při řešení krizových situací v zahraničí, celní problematiky a dalších potížích při přepravě zboží přes hranice
- Prezentace v Adresáři exportérů, která byla dříve pouze pro klienty s placenou zakázkou
- Online semináře

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…