CzechTrade poradil firmám z Moravskoslezského kraje

31.10.2016 13:03

Zástupci firem z Moravskoslezského kraje měli v říjnu možnost osobně konzultovat své exportní záměry se šesti zahraničními zástupci agentury CzechTrade. Stalo se tak v rámci akce Podpora exportu pro firmy v Moravskoslezském kraji, která se uskutečnila 11. října v Ostravě.

CzechTrade poradil firmám z Moravskoslezského kraje
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

„Účast našich zahraničních zástupců na této akci zapadá do strategie agentury CzechTrade více oslovovat firmy v regionech. Využili jsme jejich přítomnosti na Mezinárodním strojírenském veletrhu a firmy z Moravskoslezského kraje tak získaly unikátní možnost poradit se např. s našimi pracovníky z Číny, Peru, Bulharska či Nigérie,“ říká generální ředitel agentury CzechTrade Radomil Doležal.

Na akci bylo registrováno celkem 72 firem a největší zájem byl o konzultace se zahraničními zástupci z Německa, Rakouska a Bulharska. Z výsledků dotazníků, které účastníci setkání vyplnili, vyplynulo, že zástupci firem považovali akci za přínosnou.

Organizátorem akce byla Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje – partner poradenské sítě na podporu podnikání Enterprise Europe Network, Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje a agentura CzechTrade. „Firmy byly velmi spokojené a doufáme, že budeme akce podobného typu pořádat pravidelně,“ dodává Natálie Šitavancová z Krajské hospodářské komory Moravskoslezského kraje.

O agentuře CzechTrade                                                                                           

CzechTrade je agentura na podporu exportu, řízená Ministerstvem průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb.

www.czechtrade.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …