CzechTrade vydává exportní průvodce pro nová teritoria

23.04.2015 20:40

Agentura CzechTrade v letošním roce vydá sérii exportních průvodců, které českým firmám pomohou zorientovat se na netradičních trzích.

CzechTrade vydává exportní průvodce pro nová teritoria
Foto: CzechTrade
Popisek: CzechTrade

První z textů, zaměřený na Maroko, byl představen v dubnu na Česko-marockém podnikatelském fóru. Agentura nyní připravuje obdobné dokumenty i pro Egypt, Thajsko a Ázerbájdžán. Do konce roku jich plánuje vydat celkem osm.

„V posledních dvou letech jsme otevřeli nové zahraniční kanceláře na vzdálených a mnohdy komplikovaných trzích, jako jsou např. Kolumbie, Maroko či země jihovýchodní Asie a Čína, kde jsme posílili naše zastoupení. Aby mohli čeští exportéři naplno využít potenciál, který jim nové trhy nabízejí, potřebují mít k dispozici praktické a relevantní informace. Proto jsme se rozhodli jim předat jednu z našich nejcennějších deviz, a to know-how a detailní znalost trhů, kterými disponují naše zahraniční kanceláře,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Exportní průvodci budou k dispozici zdarma v tištěné nebo elektronické podobě. Firmy se zájmem o mimoevropské trhy se z nich dozvědí, jaké jednotlivé země nabízejí obchodní příležitosti a co je potřeba splnit, aby mohly na daný trh vstoupit. Dále v nich naleznou základní informace o tamním podnikatelském prostředí či platebních a dovozních podmínkách. Brožura je seznámí i s kulturou jednotlivých zemí a poradí například i v tom, jaká konverzační témata potenciální obchodní partneři ocení a kterým je naopak lepší se vyhnout.

Exportního průvodce pro Maroko si můžete prohlédnout na informačním portálu BusinessInfo.cz: http://www.businessinfo.cz/cs/zahranicni-obchod-eu/teritorialni-informace-zeme/maroko.html.

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu exportu, podřízená Ministerstvu průmyslu a obchodu České republiky. Funkcí agentury, která působí od roku 1997, je pomáhat českým firmám a podnikatelům proniknout na zahraniční trhy. Zájemci o spolupráci si mohou vybrat ze široké nabídky asistenčních služeb, případně sami nadefinovat jejich podobu dle svých individuálních potřeb či se stát členy prestižního Exportního klubu a využít tak dalších exkluzivních benefitů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…