Czeching 2015 zná vítěze! Je jím downtempové duo VR/NOBODY!

08.10.2015 20:00

Členové domácí a zahraniční odborné poroty vyslali do Evropy pražskou dvojici VR/NOBODY. Vítězové letošního ročníku Czechingu vystoupí na prestižním showcaseovém festivalu Eurosonic Noorderslag a v Českém rozhlase nahrají své nové EP.

Czeching 2015 zná vítěze! Je jím downtempové duo VR/NOBODY!
Foto: Český rozhlas
Popisek: Radio Wave

VR/NOBODY jsou typičtí představitelé mladé městské generace dnešních dní – inteligentní, cílevědomí, informovaní, a přece tak trochu osamocení, alespoň v českých reáliích. Na introvertní soul/R&B spárované se současnými elektronickými beaty u nás člověk příliš často nenarazí.

VR/NOBODY mají všechny předpoklady k tomu, aby za hranicemi přesvědčili. Talentovaný producent a skladatel Jakub Strach alias DJ NobodyListen spolu s naprosto uvěřitelným textařem a vokalistou Václavem Roučkem, který stojí i za vizuální estetikou kapely, představují doutnající exportní potenciál. Do Czechingu 2015 nominovala VR/NOBODY a jejich skladbu Yet porotkyně Marie Čtveráčková aka Mary C.

Czeching zprostředkuje vítězi vystoupení a propagaci na největším evropském showcaseovém festivalu Eurosonic Noorderslag v polovině ledna 2016 v nizozemském Groningenu. Nové album VR/NOBODY, které dvojice spolu s hosty nahraje v Českém rozhlase, uslyšíte v premiéře 2. prosince od 19 hodin na Radiu Wave ve vysílání 4. dílu Czechingu. Vydáme jej rovněž na fyzickém nosiči a singl připravujeme ve speciálním vánočním vydání. Album bude následně distribuováno do evropských rozhlasů sdružených v síti Evropské vysílací unie (EBU). Czeching vítěze podpoří rovněž při tvorbě vizuálu a koncertní i mediální prezentace. Vítězný projekt VR/NOBODY odehraje 16. listopadu koncert v Praze v rámci známé série Radio Wave Live Sessions a dostane plnou podporu ve vysílání Radia Wave.

Vedle oficiálního vítěze Czechingu 2015, kterého volí odborná mezinárodní porota, vyhlašuje Czeching i vítěze posluchačského hlasování. Nejvíce hlasů získal letos v hlasovací aplikaci Vote For Your Favourite Czech Song mladý elektronický producent Aid Kid. Zabodování u posluchačů talentovanému muzikantovi přináší řadu zajímavých příležitostí – jeho tvorba obletí evropská rádia a dočká se propagace na přehlídce talentů Eurosonic Noorderslag v nizozemském Groningenu. Dostane rovněž prostor ve vysílání Radia Wave i v mezinárodním hudebním projektu Audioport.

Czeching se uskutečnil již potřetí. Zatímco první ročník v roce 2013 vyhrál projekt Never Sol, loni odborná porota zvolila za vítěze pražskou trojici Wild Tides a v posluchačském hlasování zvítězili v roce 2014 rakovničtí Manon Meurt.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…