D.I.C.: Největší diamant ve střední Evropě bude k vidění na diamantové výstavě v Praze

16.11.2013 9:55

Praha se bude pyšnit diamantovými skvosty a největším diamantem ve střední Evropě, který kdy byl veřejnosti ukázán.

D.I.C.: Největší diamant ve střední Evropě bude k vidění na diamantové výstavě v Praze
Foto: D.I.C.
Popisek: Diamonds International Corporation

V Široké ulici 15 se zájemcům představí více než 250 diamantů s váhou převyšující 400 karátů. To tu opravdu ještě nebylo! Hodnota vystavených kusů dosáhne přibližně 18 milionů dolarů, což v přepočtu představuje částku několik stovek milionů korun!

Hlavním skvostem diamantové výstavy bude neuvěřitelně velký a krásný diamant o velikosti 50,25 karátu. Ptáte se na jeho historii? Byl nalezen v Lesothu a v surovém nevybroušeném stavu vážil neskutečných123,36 karátu. Jeho výjimečnost dokládá fakt, že ještě před svým zpracováním získal hodnocení Internally Flawless, tedy bez vnitřních inkluzí a také nejlepší možný stupeň hodnocení barvy. Současně se jedná o největší diamant ve střední Evropě, který se představí veřejnosti, a to právě v Praze od 13 hodin dne 14.11 do 30.11.2013.

Na výstavě budou i další unikátní diamanty, překrásné diamantové šperky a drahokamy jako například žluté diamanty či smaragdy. Návštěvníky výstavy pak nepochybně zaujme široká ukázka diamantů o hmotnosti od 1 do 10 karátů. Příjemným zpestřením pro návštěvníky bude také obraz Mony Lisy z říčních mušlí doplněný o diamant v pojišťovací hodnotě 5 mil dolarů zapůjčený od nadace DUHA. Oslní Vás tedy neuvěřitelný lesk a záře luxusu. Pro zájemce jsme připravili ke koupi i malé diamaty jako suvenýry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…