D.I.C.: Varuje před diamantovými padělky!

05.08.2013 17:29

Společnost D.I.C., jednička v regionu střední Evropy v prodeji investičních diamantů, varuje před padělky drahých kamenů. Přes 30 tisíc závadných kusů zachytil v loňském roce Puncovní úřad a udělil pokuty za více než 2 miliony korun. Nejvíce padělků k nám míří z Číny, Turecka, Itálie a Hongkongu. Laik padělek nemá šanci poznat. Jak se však může vyvarovat nežádoucího nákupu nepravého investičního diamantu nebo diamantového šperku?

D.I.C.: Varuje před diamantovými padělky!
Foto: D.I.C.
Popisek: Diamonds International Corporation

Diamanty jsou zajímavou investiční příležitostí a v posledních desetiletích se opět vrátily na výsluní zájmu českých příznivců o dlouhodobé investice. „Poptávka po investičních diamantech se stále zvyšuje. Zájmu se těší i menší kameny, a přestože doporučená částka pro nákup začíná na hranici 250 tisíc korun, drobní investoři poptávají i kameny o polovinu levnější, tedy kolem 100 tisíc. Je to dáno především schopností diamantů držet hodnotu a být pojistkou pro budoucnost,“ upřesňuje MUDr. Luboš Říha, president společnosti D. I. C. 

Jak se vyvarovat diamantového padělku? „Rozhodně doporučujeme nakupovat u seriózních obchodníků. Ti by měli být členy nějaké diamantové burzy, kterých je na světě celkem 5 a měli by být schopni zdokladovat původ kamene. Na certifikátu neboli rodném listu diamantu musí být uvedeny údaje o 4C - barva, hmotnost, čistota, typ a kvalita brusu. Certifikát musí dále obsahovat název a adresu laboratoře, číslo a datum vystavení certifikátu. Certifikát kupci zaručuje kvalitu a pravost diamantu. Pokud nekupujete investiční diamant, ale diamantový šperk, určitě je důležité, aby se jednalo o vlastní výrobu a obchodník mohl garantovat původ osazených kamenů,“ upozorňuje MUDr. Luboš Říha. Společnost D.I.C. má vlastního klenotníka, který vytváří kolekce diamantových šperků nebo šperky zakázkové. Všechny šperky jsou vyráběny z diamantů, které pochází výhradně z diamantových burz, kterých je na světě jen 5. Ostatní drahé kameny jsou nakupovány na tzv. kamenných burzách, kde se obchoduje např. s akvamaríny, zirkony nebo jinými drahými kameny.

Společnost D.I.C. je jediným ryze českým akcionářem a členem nejstarší diamantové burzy v Antverpách. Spolupracuje s největšími světovými brusírnami i prestižními gemologickými laboratořemi. Specializuje se na výrobu originálních diamantových šperků a poradenství v oblasti investičních diamantů. K zakoupeným diamantům dává automaticky certifikát mezinárodně uznávané laboratoře. Je vůbec největším prodejcem volných diamantů v České republice.

V roce 2012 prodala diamanty za více než 10 000 karátů.

V České republice je největší zájem o diamanty v hodnotě 300 tisíc až 1 milion korun. Investice do diamantů 1 ct se za poslední 3 roky zhodnotila o 18,5 %, za 5 let o 25,2 % a za 10 let o 39,8 %. Ještě větší dlouhodobý růst je u investičních diamantů 5 a více karátů, které za poslední 3 roky vzrostly průměrně na hodnotě o 11,5 %, za 5 let o 19,2 % a za 10 let o 116,2 %. U kamenů s těmi nejkvalitnějšími parametry barvy a čistoty byl nárůst hodnoty ještě vyšší.

Společnost D.I.C., klenotnická jednička na českém trhu, založená v roce 2005. Žádná jiná klenotnická značka nedokázala tak rychle a úspěšně expandovat.

V roce 2012 přesáhly tržby 1 miliardu korun. Z ryze české společnosti se stala světovou, její dceřiné společnosti okouzlily spokojené zájemce celé střední Evropy a přes Rusko se nejrychleji rostoucí diamantová značka kontinentu stala symbolem luxusu v Asii. D.I.C. se specializuje na výrobu a prodej originálních diamantových šperků podle návrhů renomovaných designérů a zcela vyniká v nabídce investičních diamantů. D.I.C. je jako jediná společnost ve střední a východní Evropě členem nejprestižnější diamantové burzy v Antverpách Beuers voor Diamanthandel, jedné z nejstarších diamantových burz světa. Každý diamant od společnosti D.I.C. je opatřen certifikátem elitních gemologických laboratoří, akceptovaných po celém světě.

D.I.C. Holding spolupracuje s nejvýznačnějšími odborníky v oboru a světovými celebritami, podílí se na charitativních akcích a prostřednictvím vlastních marketingových aktivit pomáhá vytvářet celospolečenský názor na diamant.

(Více informací získáte na stránkách www.dicholding.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…