DAKO-CZ: V Lounech se připravuje obnovení výroby vagonky Heavy Machinery Services

24.07.2019 9:26

Výroba v lounské vagonce Heavy Machinery Services (HMS) bude v režii společnosti DAKO-CZ, která si tamní výrobní areál pronajala od insolvenční správkyně, obnovena v první polovině srpna.

DAKO-CZ: V Lounech se připravuje obnovení výroby vagonky Heavy Machinery Services
Foto: dako-cz.cz
Popisek: DAKO-CZ

Výrobní program je už nyní naplněn až do konce roku 2019. Společnost DAKO-CZ, jediný český výrobce brzdových systémů pro kolejová vozidla spoluvlastněný průmyslovou skupinou CSG a Tatravagónkou Poprad, přijala na práci v lounské vagónce již 300 kmenových zaměstnanců a každým dnem přibývají další. V současnosti se již jedná o většinu z přibližně 550 lidí, které před vyhlášením konkurzu na výrobě vagonů v Lounech pracovali.

„Výroba bude zahájena neprodleně poté, co se podaří vyklidit areál od nepotřebného materiálu a rozpracovaných výrobků, které nejsou vlastnictvím HMS. Na úklidu areálu se intenzivně pracuje,“ upozorňuje ředitel výroby v Lounech Vojtěch Vagner.

Výrobní program bude mít dvě části: produkci nových vagonů a opravy vagonů. „Plánujeme, že do konce tohoto roku v HMS projde servisem nebo bude nově vyrobeno zhruba 500 vagonů,“ upřesňuje Vojtěch Vagner. Lounský podnik přitom bude těžit z partnerství se spoluvlastníky společnosti DAKO CZ, která si areál v Lounech pronajala. Těmi jsou průmyslová skupina CSG, Tatravagónka Poprad, největší evropský výrobce vagonů, a logistická skupina BUDAMAR, která sama provozuje velkou flotilu železničních vozidel.

„Synergie s Tatravagónkou Poprad a ostatními firmami z CZECHOSLOVAK GROUP a BUDAMAR bude mít velkou hodnotu pro rozvoj firmy, a to jak z hlediska know-how při vývoji nových vagónu, tak i synergie ve schopnosti snižovat náklady a tím být konkurenceschopní na evropském trhu,“ podotýká Vojtěch Vagner.

S novým nájemcem přichází do lounského podniku i zlepšení podmínek pro zaměstnance. Na rozdíl od období před konkurzem společnost DAKO-CZ jako nájemce garantuje, že mzdy budou dostávat zaměstnanci včas a v plné výši. Za tímto účelem složila na účet insolvenční správkyně 30 milionů Kč. Do budoucna bude nájemce plánovat i investice do areálu, který je v zanedbaném stavu. „Chceme, aby se z lounské vagonky stal moderní podnik stejně jako DAKO-CZ či popradská Tatravagónka,“ uzavírá Vojtěch Vagner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.