DIAMO: Začala jednání s dalšími možnými odběrateli upravených kalů z ostravských lagun

16.03.2019 18:00

Dne 6. března 2019 se v sídle odštěpného závodu ODRA státního podniku DIAMO v Ostravě uskutečnil mimořádný kontrolní den k postupu prací na odstranění tzv. nadbilančních kalů z lagun po chemičce OSTRAMO.

DIAMO: Začala jednání s dalšími možnými odběrateli upravených kalů z ostravských lagun
Foto: red
Popisek: Budova ředitelství s.p. DIAMO

Zúčastnili se jej kromě představitelů státního podniku a firmy AVE CZ (zhotovitel) také zástupci města Ostravy, Moravskoslezského kraje, České inspekce životního prostředí a příslušných ministerstev. Cílem setkání bylo informovat všechny dotčené subjekty o kontinuitě v odstraňování kalů.

Kromě prezentace postupu prací v obou realizačních etapách akce „NÁPRAVNÁ OPATŘENÍ – LAGUNY OSTRAMO, nadbilanční kaly“ zazněla na mimořádném kontrolním dni obsáhlá informace zhotovitele o jednáních s dalšími potenciálními odběrateli upravených kalů. Státní podnik DIAMO chce společně s firmou AVE CZ zajistit, aby nebyl odvoz kalů závislý jen na tlakové plynárně ve Vřesové na Sokolovsku. Vzhledem ke skutečnosti, že pro jejich konečné odstranění zbývají necelé dva roky, jevila se jako pozitivní informace o jednáních v zahraničí, kde by mohlo být uplatněno cca 15 až 20 tisíc tun kalů. Vlastnímu využití na zahraniční „koncovce“ však bude předcházet zajištění povolení přeshraniční přepravy odpadů. Přítomný zástupce Ministerstva životního prostředí potvrdil, že by to neměl být problém v případě, že budou doloženy veškeré potřebné doklady dané země.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…