DPMČB: Kolektivní vyjednávání dopravního podniku s odboráři bylo úspěšně uzavřeno

01.04.2015 10:47

Ve čtvrtek 26. 3. byla společně podepsána kolektivní smlouva mezi vedením Dopravního podniku města České Budějovice a oběma podnikovými odborovými organizacemi. Po deseti kolech kolektivního vyjednávání tak došlo ke shodě odborářů a vedení firmy.

DPMČB: Kolektivní vyjednávání dopravního podniku s odboráři bylo úspěšně uzavřeno
Foto: cb-info.cz
Popisek: České Budějovice

Smlouva byla uzavřena s platností od 1. 4. 2015 do 31. 12. 2016, v letošním roce dojde od prvního dubna k navýšení tarifní mzdy pro všechny zaměstnance o 2% a od 1. 1. 2016 o další 1,5%. Při předpokládané letošní míře inflace to znamená nárůst reálných mezd.

„Kolektivní vyjednávání bylo tentokrát velmi náročné a pro zaměstnance i samotný podnik je dobře, že nakonec došlo mezi námi a odboráři ke shodě." dodává místopředseda představenstva Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš.

Tradice městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích sahá až do roku 1909, kdy ve městě začaly jezdit první dopravní prostředky pro hromadnou přepravu cestujících. Současný poskytovatel služeb městské hromadné dopravy, Dopravní podnik města České Budějovice, a.s., zajišťuje přepravu cestujících na celém území města a v 18 příměstských obcích v jeho blízkém okolí. Společnost vznikla 1. září 1997 z tehdejšího Dopravního podniku města Českých Budějovic, s.p. Jediným akcionářem je Statutární město České Budějovice. Ucelený systém městské hromadné dopravy je v současnosti tvořen autobusovou a trolejbusovou trakcí.

Dopravní podnik města České Budějovice disponuje moderním vozovým parkem, který čítá na 83 autobusů a 58 trolejbusů. Tato vozidla zajišťují provoz na 14 autobusových a 8 trolejbusových linkách. Ročně najedou 5,7 mil. kilometrů a přepraví 39 mil. cestujících. Provoz společnosti zajišťuje 395 zaměstnanců. Základní kapitál společnosti je 485,5 mil. Kč, celkové roční výnosy včetně úhrady prokazatelné ztráty činí 410,7 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…