DPMHK opět nadělil cestujícím nové čekárny

05.01.2015 20:43

Podobně jako každý rok i loni „nadělil“ Dopravní podnik města Hradce Králové svým cestujícím několik nových čekáren na zastávkách MHD. V různých částech města jich bylo šest, a to na místech, kde dosud buď nebyly přístřešky vůbec, nebo ty stávající již dosluhovaly. Nově také budou některé zastávky MHD sloužit i regionálním dopravcům.

DPMHK opět nadělil cestujícím nové čekárny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Cestující v hromadné dopravě

Za pětici čekáren zaplatilo město Hradec Králové 650 tisíc korun, šestou čekárnu zafinancoval dopravní podnik. Ten také všechny čekárny vlastními silami v nedávné době vyrobil i instaloval. „Zcela nově získaly přístřešky zastávky Truhlářská ve Věkoších, Bavlna ve směru do centra města a Emergency ve fakultní nemocnici. Lepší zázemí budou mít teď také cestující v zastávkách Heyrovského ve směru k Fortně, Letiště ve směru do centra a nová čekárna už také slouží v Malšovicích na zastávce Husův pomník,“ říká vedoucí správy majetku a investiční výstavby dopravního podniku Martin Kracík a dodává, že právě u poslední zmiňované zastávky se podařilo instalací nové čekárny přispět k lepšímu vzhledu lokality, když nahradila původní, umístěnou nevhodně blízko pomníku.

Dopravní podnik má obměnu, výstavbu i provozování přístřešků ve své pravidelné náplni práce. Většinou se jedná zhruba o pět čekáren ročně, ale například v roce 2012 jich bylo hned dvacet.

Královéhradecký dopravní podnik spravuje, včetně přilehlých obcí spadajících do II. pásma, 221 přístřešků na zhruba čtyřech stech zastávkách.Mnohé z nich čekárny vůbec nepotřebují, protože jsou jen výstupní nebo zázemí cestujícím zajišťuje jiný objekt, například terminál hromadné dopravy. Počet přístřešků, které potřebují obměnit je proto už malý - moderních prosklených čekáren je po městě 192. Všechny zastávky navíc prošly v nedávné době kompletní obnovou označníků. Hradecká stanoviště MHD jsou tak oproti jiným městům velmi moderní a přívětivá. „Za to, že jsou zastávky stále pěkné, můžeme poděkovat také cestujícím, kteří se k nim chovají hezky a neničí je. Hradec patří v tomto ohledu určitě mezi kultivovanější města,“ chválí cestující Martin Kracík.

Některé ze zastávek MHD se nově stávají také zastávkami pro autobusy regionální dopravy. Cestujícím těmito spoji poslouží nejen čekárny, ale i stávající označníky, kde jsou vyvěšené jízdní řády pro všechny druhy dopravy. Mezi zastávky s tímto provozem patří například Stoletá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…